Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
dinsdag 13 oktober 2009

Verdwaald

Op m’n leenfiets maak ik weer een rondje om de omgeving te verkennen. Al die rotondes verwarren me; moest ik hier nu links, of was het al bij de vorige? Eindelijk kom ik dan in het centrum terecht. Na mezelf op een ijsje getrakteerd te hebben, stap ik weer op de fiets. Ook op de terugweg gaat het niet helemaal goed. Als je op de heenweg alle rotondes minstens tweemaal gepasseerd hebt, komt je natuurlijk nu elke weg wel bekend voor. Maar ja, welke is de kortste? Ik doe er zeker een half uur om ‘thuis’ te komen, terwijl ik niet meer dan 3 km van het centrum woon.

De volgende dag ga ik met de auto richting het centrum. Via een vriendin heb ik gehoord dat daar een goedkopere supermarkt zit en dus ga ik de grote boodschappen daar halen. Ik neem maar één keer een verkeerde afslag voordat ik trots de parkeerplaats op rijd. Bijna vergeet ik geld in de parkeermeter te stoppen.

Met de volgeladen auto rijd ik weer terug. Tja, als je van de andere kant aan komt rijden ziet toch alles er weer anders uit. Verward kom ik aan de andere kant van de spoorwegovergang uit. Ik keer weer om en rijd weer het centrum in. En dan herken ik het; gister heb ik hier gefietst. Net zoals gisteren sla ik rechtsaf. Er komt een auto recht op me af rijden. Dan pas zie ik dat het éénrichtingsverkeer voor auto’s is. Met een rood hoofd ga ik snel aan de kant en draai weer om. Wat een ***zooi zeg; al die rotondes, éénrichtingsverkeer en betaald parkeren; niet wat ik gewend ben. Uiteindelijk kom ik thuis en haal de boodschappen uit de auto. Oja, ik moet nu 6 trappen op met al die tassen; niet erg handig om zo veel zware boodschappen te halen…

Het lijkt wel of er iets veranderd is. Of aan het veranderen is. Ik weet het niet precies, maar zo voelt het. Je reageert niet meer zo snel op m’n smsjes en ook de inhoud lijkt anders; afstandelijker ofzo. Ik weet niet zo goed wat ik met dit ‘gevoel’ aan moet, maar het zit me meer dan alleen maar dwars. Ik besluit je te bellen en het gewoon te vragen. Ik krijg je voicemail en hang weer op. Toch laat het nare gevoel me niet los. Ik bel je weer en spreek je voicemail in. Ik vertel je hoe ik me voel. Dat opkroppen leidt nergens toe en ik vind dat je moet weten wat er in me omgaat. Als ik iets geleerd heb van m’n vorige relatie, is het wel dat je je gevoelens aan de ander kenbaar moet maken. Met een rotgevoel stap ik in bed, m’n mobieltje naast m’n kussen, voor het geval je mocht bellen...

Als ik outlook open, start m’n hart even stil. Een email, van jou. Je hebt de tekst in een attachment toegevoegd. Ik slik, dat rare gevoel in m’n buik vermenigvuldigt zich met elke seconde die wegtikt. Ik open het bericht. Ik hoef het niet eens te lezen om te weten dat dit geen goed nieuws is. M’n collega ziet m’n blik en vraagt of alles goed is. Ik ben nog niet eens bij de derde regel of de tranen springen al in m’n ogen. M’n tranen vertroebelen m’n beeld, de wanden van m’n slokdarm lijken vacuüm te trekken. Ik kan geen woord uitbrengen. Je vindt dat ik eerst de scheiding moet afronden, dat het niet goed voor me is om nu een nieuwe relatie te beginnen. Nog veel meer dingen schrijf je, onder andere dat jij nu bewust vrijgezel wilt zijn. Ik kan het allemaal niet bevatten.

De rest van de dag blijf ik op m’n kantoor zitten, de tranen om de 5 minuten wegvegend. Af en toe loopt er iemand binnen. Met de woorden ‘het is ook niets hè, zo’n scheiding’, proberen ze me te troosten. Ze moeten eens weten! Als er ijsjes uitgedeeld worden, drukt m’n collega mij er één in m’n handen. Ik neem één likje, maar het doet me niets. Ik kan niets eten nu en gooi het ijsje weg. Ook tijdens het avondeten, gekookt door dezelfde bezorgde collega en vriendin, krijg ik niet meer dan één hap binnen.

Die hele week laat ik meer tranen dan in m’n hele leven tot nu toe…en van al die boodschappen die ik gehaald heb, eet en drink ik nagenoeg niets… Zag ik tot vorige week nog m’n hele toekomst voor me, nu voel ik me verdwaald…

geplaatst door Vlinder - 5526 keer gelezen

beoordeeld 3.43/5 (14 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl