Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 23 november 2009

BZV

Als je in de titel van dit blogje automatisch en onbewust ‘Boer Zoekt Vrouw’ las, dan ben je er waarschijnlijk net zo aan toe als ik. Een groter fan dan je durft toe te geven, en ondanks de happy endings toch een beetje teleurgesteld dat het seizoen alweer bijna voorbij is.

Raar toch eigenlijk, dat je zo betrokken kunt raken met de amoureuze avonturen van doodgewone mensen. Want de ‘boeren’ mogen misschien wel centraal staan, het zijn toch vooral mensen met een normaal eet/slaap/werk/vrije tijd-patroon. Of maakt dat het juist zo interessant? Dat je in het gedrag bij potentiële of ontluikende en opbloeiende relaties vooral veel van jezelf herkent? Dat je het fijn vindt om te zien dat zelfs die vaak schuchtere boeren een prima partner vinden waarbij ze helemaal zichzelf kunnen zijn? Dat het dus niet uitmaakt hoe je je kleedt, je geen mening over allerlei zaken hoeft te hebben die je eigenlijk niet interesseren, maar dat je gewoon doet waar je je goed bij voelt? Misschien kom je dan juist wel eerder diegene tegen waarmee je matcht, en dat scheelt een hoop gedoe. Want hoe vaak je ook ‘gewoon jezelf zijn!’ hoort, je gelooft het pas als het werkt. Of ziet dat het werkt.

Als ik helemaal eerlijk ben kijk ik ook vooral om tenenkromfactor. Je weet wel, dat nagels op het schoolbord-gevoel dat je krijgt bij van die scènes die door merg en been gaan. Een beetje zoals bij de voorrondes van Idols, waarbij je van plaatsvervangende schaamte achter de bank duikt, of je handen voor je ogen slaat om daarna door een kiertje tussen je vingers te constateren dat de gênante taferelen zich daar toch echt afspelen. Bij Boer Zoekt Vrouw is dat allemaal nog veel subtieler. Een ontbijtje bij boer Wietse bijvoorbeeld. Vier zwijgende mensen die in een helverlichte kamer een broodje vruchtenhagel naar binnen werken, in een stilte die slechts wordt onderbroken door het geluid van een lepeltje dat door een kopje thee wordt geroerd. Of boer Hans, die in een pijnlijk geforceerd onderonsje een diepgaand gesprek over ‘het chevoel’ probeert aan te zwengelen. Dan is het kijken naar boer Peter al een stuk ontspannender, al heeft hij de mazzel dat Hanneke zo geweldig nuchter is in het uitspreken van haar gevoelens en gemoedstoestand. Altijd uit het hart en altijd oprecht. Toch ben ik niet jaloers op Peter. Hanneke en ik passen gewoon niet bij elkaar. Ik wacht gewoon rustig af, en schrijf hier wat stukjes omdat ik dat nu eenmaal leuk vind. En misschien vindt mijn Hanneke dat ook wel.

geplaatst door Ktoink - 6312 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl