Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 23 november 2009

De zelfontspanner

Als ik ergens gespannen van word dan is het wel een zelfportret maken met behulp van de zelfontspanner voor een datingsite. Zondagmiddag, niemand anders thuis. Even oriŽnteren op zoín site. Daar heb je het al: moet je eerst van alles over jezelf vertellen. Wat een confrontatie. Who the hell am I? Gelukkig helpen de vragen mij een heel eind op weg. Dan volgt de mogelijkheid om een foto te plaatsen en in mijn hele digitale archief is helemaal niets van mezelf te vinden wat maar enigszins appeal heeft. Dus haal ik op diezelfde zondagmiddag het fototoestel erbij.

Ik wil graag een foto met een beetje natuur op de achtergrond. Ik ga met mijn toestel in gestrekte arm, op het balkon van mijn eenvoudige flatje staan en probeer lachend, die ene boomkruin erbij op te krijgen. Op dat moment zie ik mijn buurvrouw van schuin beneden, die haar sigaretje staat te doen. Hť, dag buurvrouw. Ik ken haar verder niet, maar ik weet niet hoe hard ik moet doen alsof het niet was wat ze zag. Rustigjes druip ik af naar binnen.

Hoe ik het ook wend of keer. Ik ben voor mijzelf eigenlijk anti zelfportret op een datingsite. Het benadrukt zo, dat er geen hond is die mij appetijtelijk op de digitale plaat weet te zetten. En wat voor een indruk maak je dŗn? Na 45 pogingen met de zelfontspanner binnen in de weer te zijn geweest, vind ik, dat ik er zelf ook niet toe in staat ben. En bij elke volgende poging straalt de teleurstelling meer van mijn gezicht af. Op zich geen irreŽle voorstelling van zaken, maar dat is toch niet wat ik nu wil laten zien. Dit is een nieuw begin.

Heel soms zie ik, nu ik met een door mij voldoende verklaarde foto binnen de poorten ben, een goed geslaagd zelfportret. Dan denk ik: wat een raar taboe leg ik mijzelf toch op. Je kunt er best heel veel mee zeggen.

geplaatst door Possess - 5868 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl