Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 11 november 2009

Er "ZIJN"

Afgelopen zondag naar de hospice geweest. Een hospice is een huis waar terminale patiŽnten hun laatste dagen doorbrengen. Mijn ex-zwager, 46 jaar, lag daar.

Een jaar geleden was er bij hem een tumor in zijn hersenen geconstateerd. Schrik, angst, verdriet je krijgt met allerlei gevoelens te maken. Na velerlei onderzoeken kon hij in BelgiŽ een operatie ondergaan. Artsen hebben daar de tumor weten te verwijderen. Op zich was de operatie geslaagd de tumor was verwijderd maar hij kreeg er epileptische aanvallen voor terug. Deze aanvallen werden steeds heftiger. Na een aantal maanden weer onderzoeken gedaan. De tumor was weer terug. Operatie was nu niet meer mogelijk.

Mijn jongste zus was de man van mijn ex-zwager. Uit dit huwelijk kregen zij een zoon die nu 10 jaar is. Een paar jaar na de scheiding, hun zoon was toen 7 jaar, is mijn zus weer getrouwd. Ook mijn ex-zwager kreeg weer een vriendin. Alles leek goed te gaan met iedereen tot dit vreselijke bericht.

Vanwege de epileptische aanvallen ging de conditie van mijn ex-zwager hard achteruit. Zijn relatie werd er, ook daardoor, niet beter op en besloten werd dat hij bij zijn moeder zou gaan wonen. Omdat de linker helft van zijn lichaam soms uitviel en hij daardoor op de grond belandde, zijn moeder had de kracht niet meer hem op te tillen, werd er hulp aangevraagd.

Omdat hij op bed belandde en daar ook niet meer van afkwam en mede omdat hij vond dat het voor zijn moeder te zwaar werd besloot hij naar een hospice te gaan.

Door dit verhaal heen wil ik aangeven dat mijn zus en zwager het laatste jaar niet van zijn zijde geweken zijn. Niks was mijn zwager te veel. Heen en weer rijden van Eindhoven naar Apeldoorn, al was het midden in de nacht, was voor hem geen probleem. Mijn ex-zwager van het toilet helpen en hem naar bed dragen, hij deed het allemaal. Dat mijn zus en neefje daar dagen verbleven en hij achter moest blijven om voor de hond te zorgen en natuurlijk vanwege zijn werk, hij verdroeg het allemaal. Geen klacht kwam over zijn lippen. Mijn zus en zwager die ellenlange gesprekken hielden met haar zoontje en het zoontje van mijn ex-zwager om hem zo goed mogelijk te vertellen en voor te bereiden dat papa niet lang meer te leven had.

Voor mijn zus en zwager die zich voor 100% hebben ingezet en ook voor mijn dochter, zussen, neven en nichten, die gedaan hebben wat ze konden, en volgens de verpleegsters een warme deken zijn geweest voor mijn ex-zwager wil ik mijn bewondering en respect uitspreken.

Relaties kunnen nog steeds heel liefdevol "zijn" ook na een scheiding.

Mijn ex-zwager Rob is afgelopen maandag 9 november 2009 overleden.

geplaatst door Single-in-the-city - 6720 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl