Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 17 november 2009

Fatal attraction

We waren elkaars ontbrekende stukje van de puzzel, althans, zo leek het in het prille begin want het was slechts enkele maanden later dat in ieder geval voor mij al duidelijk was geworden dat deze trein niet richting Utopia afstevende maar in volle vaart richting afgrond denderde. Uiteindelijk koos ik er na een half jaar voor om de rit niet tot het bittere eind uit te gaan zitten en trok hardhandig aan de noodrem, me heel goed realiserend dat ik haar daarbij zou kwetsen, en dat was nou precies datgene waarvan we elkaar in die eerste dagen hadden gezegd elkaar nooit aan te zullen doen. Het moest helaas zo zijn dat onze relatie net zo stormachtig zou eindigden als het begon.

We hadden al direct in het begin het blijde nieuws uitgedragen naar vrienden en familie, waarbij zij de Freudiaanse vergissing maakte een vriendin een mail te sturen met mij als CC. ‘Dit is hem dan’ stond er onder andere in te lezen en ook ik liet aan iedereen die het maar wilde trots haar foto zien. Dit was voor mij de bekroning van zo ongeveer een jaar lang online daten terwijl zij een goede poging had gedaan het record ‘zo snel mogelijk na inschrijving je match scoren en weer uitschrijven’ te verbeteren. Voor mij was het hoog tijd dat aan mijn wachten en smachten een einde kwam, voor haar was de timing perfect aangezien ze mij direct na inschrijving op een presenteerblaadje aangereikt kreeg. Beiden doken we vol enthousiasme in de wondere wereld der kersverse stelletjes.

Net als onze eerste date waren ook onze weekenden marathonsessies, die steevast op vrijdagavond bij mij begonnen met een hapje eten en in de loop van de avond gingen we naar haar huis, alwaar ze na een paar weken haar enkele bed had ingeruild voor een tweepersoons exemplaar, al hadden we de extra ruimte strikt genomen eigenlijk niet nodig. Zaterdag was de dag van de excursies, en op zondagmiddag werd ik weer thuis afgezet waarna zij aan haar middagje paardendressuur begon. Voor twee personen die gewend waren veel tijd voor zichzelf te hebben was dit alles nogal een ommezwaai en dat zou zich dan ook gaan wreken.

Na een aantal weken in feite geen tijd voor mezelf of voor wie dan ook behalve haar te hebben gehad gaf ik aan dat ik even een avondje voor mezelf wilde hebben en in de loop van de zaterdagochtend naar haar toe zou komen. Dat viel niet in goede aarde maar ik zette mijn zin toch maar door. Nietsvermoedend van wat mij te wachten stond kwam ik daar de volgende ochtend aan. De deur werd open gedaan zonder dat ze me begroette. Mokkend stond ze daar in de kamer en op mijn vraag wat er aan de hand was bleef het stil, maar uiteindelijk zette ze haar computer aan en liet me een mail lezen die ze blijkbaar de avond daarvoor aan me gestuurd had en vol harde verwijten stond. Deze manier van communiceren, zoals zou blijken in de loop der tijd, was haar manier om frustraties te uiten en het is verschillende malen voorgekomen dat we per mail langzaamaan een soort van status quo bereikten, waarna er in real life niet of nauwelijks meer over gepraat werd. Nee, ook niet door mij. Guilty as charged, your honor.

Op een gegeven moment besloten we het bij een vriendschap te houden maar ondanks onze problemen die, net als heidebranden, moeilijk te blussen zijn bleven we elkaar toch steeds opzoeken en het platonische gedeelte van onze overeenkomst verdween bij een uit de hand gelopen massage sessie weer van tafel. Vanaf nu was het dus een vriendschap met een extraatje (zoals ze het zelf noemde notabene) maar desondanks werd ik met haar verjaardag zwaar gepushd om dat bij haar ouders te komen vieren, wat ik uiteindelijk wel heb gedaan (ik liep op dat moment overigens met een gebroken been dus kon wat dat betreft ook maar weinig fysieke weerstand bieden) maar onder voorwaarde dat ik aldaar nadrukkelijk als vriend geďntroduceerd zou worden en niet als aanstaande schoonzoon. Ik zat daar aldus om verschillende redenen niet echt lekker.

Daarna ging het nog slechts bergafwaarts, ik voelde me alleen nog maar gevangen in een situatie waar ik geen uitweg meer in zag. Diagnose: fatal attraction. Als zelfs in dit stadium mij nog stille verwijten gemaakt worden dat ik bij het zoeken van een nieuwe woning niet kies voor een beschikbaar huis bij haar op loopafstand dan kan ik echt geen andere conclusie trekken. Natuurlijk heb ook ik mijn aandeel aan fouten geleverd en daar ben ik niet trots op, maar aan deze ongezonde situatie moest voor mijn gevoel zo snel mogelijk een einde komen en omdat ik zeker wilde weten dat dat zou gebeuren koos ik voor de beste methode van allemaal: sabotage.

Met mijn verjaardag in het verschiet heb ik haar toen verteld haar niet uit te nodigen voor het feestje met mijn familie omdat ik dat niet gepast vond, aangezien ik familie en vrienden in principe gescheiden wil houden. Die mededeling miste zijn uitwerking niet; ze wilde een maand de tijd om alles te laten bezinken. Met een zeer verward gevoel, niet wetend of ik nou opgelucht, beschaamd of verdrietig moest zijn, verliet ik voor de laatste keer haar huis, met in mijn handen het verjaarskadootje dat ze al had gekocht. Touché.

Die maand bedenktijd werden er uiteindelijk drie, en toen ze voor het eerst en laatst in mijn inmiddels nieuwe woning op bezoek kwam was de afstand bijna tastbaar. Het ietwat ongemakkelijke gesprek ging helemaal nergens over en volgens mij hebben we bij de deur niet eens afscheid genomen. Een groter contrast met het allereerste begin was werkelijk niet denkbaar. Daarna heeft het een vol jaar geduurd voor ik weer open begon te staan voor een vriendin in mijn leven. Ik zal haar wel nooit meer terugzien, maar ik hoop dat het haar goed gaat want ondanks alles hebben we wel degelijk onze momenten gehad.

geplaatst door Kameleon - 6546 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl