Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 2 november 2009

Smooth operator

Achteraf is het makkelijk oordelen en je kunt er nabeschouwingen op loslaten waar zelfs een Johan Cruijff niet aan kan tippen, maar omdat je om te scoren wel eerst moet schieten ben ik alhier in blijde afwachting van mijn volgende definitieve vriendin, waarbij ik ondertussen dan net zo goed nog even een paar goede herinneringen kan ophalen. Aangezien ik op het moment zo single ben als je maar wezen kan zal over de afloop geen onduidelijkheid bestaan, maar een happy end is in wezen dodelijk saai en ik beloof dat ik wat dat betreft niet zal teleurstellen, al bewaar ik dat gedeelte voor later dus voor het moment heb ik helaas niets beters dan een veelbelovend begin te bieden.

Het nut van een datingsite, anders dan een manier om je schrijfvaardigheid te verbeteren door al dat vruchteloos heen en weer mailen (waarvan akte), werd destijds danig op de proef gesteld, al was mijn trieste leven niet geheel van dates verstoken. Haar, overigens erg leuke, berichtje werd aanvankelijk door mij met enige scepsis ontvangen aangezien er geen foto bij zat en het profiel nauwelijks was ingevuld. Het bleek dat ze zich nog maar net had ingeschreven en was een volstrekte maagd op e-dating gebied. Zich orienterend op de betreffende site zag ze een ontmoedigend lange lijst aan matches, maar ze was nu al zover gekomen en dapper begon ze bij het profiel die volgens de matchcomputer het beste bij haar paste. Verder is ze nooit gekomen.

Ze heeft nog wel haar profiel afgemaakt en een foto geplaatst, daarna was ik redelijk snel overtuigd en begonnen we elkaar intensief met mails te bestoken. Al gauw was het niet zozeer de vraag of maar wanneer er een date zou volgen aangezien het wel duidelijk was dat hier een kans op Het Grote Geluk voor het oprapen lag. Aanvankelijk zou die historische First Contact plaatsvinden in het bijzijn van aapjes en olifanten maar daar kwam ze op terug en vroeg of het niet mogelijk was om bij mij thuis af te spreken. Eigenlijk wordt daarmee één van de eerste wetten van het daten met voeten getreden en om het dan ook maar gelijk goed te doen stelde ik voor om daarna gelijk een tegenbezoek bij haar huis te brengen. Your place AND mine, zeg maar.

Omdat ze mijn huis aanvankelijk niet kon vinden heb ik, op het balkon staand en zwaaiend naar iedere auto die enigszins aan de beschrijving voldeed, en zij in de auto zittend met de mobiel in de hand, haar uiteindelijk de juiste haven in weten te loodsen. Achteraf mag ik blij zijn dat door al dat gedoe geen El Al toestel op m’n dak geland is... Tja, hoe doe je dat, een gesprek beginnen met iemand waarvan de verwachtingen zo hoog gespannen zijn en die daar opeens live naast je in op de bank zit. Het typische is dat we ons daar heel snel overheen gezet hadden en gewoon gezellig aan het kletsen waren. Nadat het huis bezichtigd en de kat geaaid was stapten we in de auto, op weg naar deel twee van de date.

Aldaar aangekomen was het wederom thee drinken en kat aaien. Inmiddels was er een boek met vakantiefoto’s bijgehaald, die tegen elkaar aanzittend werd doorgebladerd. Het was geen vooropgezet onderdeel van Het Grote Plan maar mijn arm die daar al een tijdje losjes over de leuning hing legde ik op een gegeven moment over haar schouder. Daar werd niet afwijzend op gereageerd en even later leunde ik nog iets meer in haar richting, een initiatief die zij direct volgde. Een korte blik in elkaars ogen, daarna de eerste voorzichtige zoen. Op de achtergrond zong Sade ‘Smooth Operator’, terwijl wij begonnen aan een tongzoenmarathon die twee CD’s lang duurde.

We waren beiden niet iemand die er op uit waren, maar een beginnende passie laat zich niet temmen, en zo kon het gebeuren dat we het bed niet eens gehaald hebben, de bank was comfortabel genoeg.

Het was pas de volgende avond dat ik weer thuis werd gebracht nadat we als afsluiting in het Italiaanse restaurantje om de hoek hadden gegeten, waarmee mijn langste date ooit tot een einde kwam. Inmiddels had ik van haar een 10+ voor mijn zoenkwaliteiten gekregen, een waardering die je niet als een diploma aan de muur spijkert maar waar je wel trots op bent. Ja, ik voelde me werkelijk even een Smooth Operator.

geplaatst door Kameleon - 5724 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl