Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 4 november 2009

Vooruit

Ik heb een half jaar gehuild nadat ik de man uit het voorbije huwelijk de deur had gewezen. Tegen de tijd dat het geweeklaag wat verminderde was het bijna zomervakantie.

Wat nu? Ik was gewend om jaar in jaar uit naar Italië af te reizen in het kielzog van ex-man. La bella Italia heb ik van onder tot boven en van links naar rechts gezien. Daar dus voorlopig niet meer naar toe.

Op de valreep boekte ik een KRAS single reis naar Wenen. Het imago van KRAS stond niet in een hoog vaandel. Maar zoon T. zei bemoedigend ‘mam, KRAS adverteert in de Telegraaf, maar ook in de Volkrant en de NRC. Je vindt vast wel aansluiting’.

De dag van vertrek werden alle Krasreizigers op het zogenaamde ‘wisselpunt’ Asten in een soort veehal gedreven. Ik keek om me heen en zag niemand ‘zoals ik’. Ben de hal uitgevlucht en wachtte buiten zittend op een trap totdat mijn busnummer werd omgeroepen. Toen dit zover was liep ik naar de betreffende bus. De eerste medepassagiers die ik zag waren een paar verstandelijk gehandicapte mannen. In de bus zette ik mijn rugzak resoluut neer op de plaats naast mij.

De eerste dag van de heenreis stroomden de tranen over mijn wangen terwijl ik naar buiten staarde. Wat deed ik in godsnaam tussen deze mensen?

’s Avonds kwamen we aan in een hotel halverwege. De kamer was prettig, een schoon bed, een fijne badkamer. Ik dacht.. kom op, droog je tranen.

Ik sliep die nacht voor het eerst sinds maanden goed. De volgende ochtend liep ik de ontbijtzaal binnen. Ik herkende een oudere medereiziger (Huub, 80 jaar, miljonair en dementerend – naar bleek in de loop van de vakantie) en vroeg beleefd ‘mag ik bij je komen zitten?’ Natuurlijk meidje, heel graag – antwoordde Huub. Na enig heen en weer gepraat vroeg deze man ‘wat doe jij hier?’

Mijn man heeft me besodemieterd en daarom zit ik in deze bus – antwoordde ik. Och meidje – zei Huub daarop – wat een domme, domme man heb jij, je bent zo leuk.

Na deze opmerking heb ik gelachen en genoten met alle medereizigers: van depressieve timmerman, dove koster, gefrustreerde universitair docent, dronken buschauffeur, medewerker plantsoenendienst, broodmagere diëtiste tot Amsterdamse huisvrouw.

Van zum Tode betrubt naar Himmelhoch jauchzend…..met dank aan Huub!

geplaatst door Flo - 6009 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl