Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 17 november 2009

Vrienden, Familie en de Liefde

Het is best een opgave om een goede balans te vinden tussen het besteden van aandacht aan vrienden, familie en een partner. Ik ken veel mensen die er moeite mee hebben en ook ikzelf heb periodes gehad dat ik het idee had mijn omgeving te verwaarlozen. Het overkomt iedereen waarschijnlijk wel eens, maar sommige mensen lukt het wel héél goed om er een potje van te maken.

Vorig jaar heb ik een paar maandjes wat met iemand gehad die ik via internet had ontmoet. Bij de eerste date vonden we het allebei al jammer dat er een einde aan kwam. Maar omdat hij nog een verjaardag had ’s avonds is hij toch maar na een gezellig etentje vertrokken. We hebben gezoend bij het afscheid en meteen afgesproken om elkaar een paar dagen later weer te zien. Bij die tweede date waren we al nauwelijks meer bij elkaar weg te slaan, met name in lichamelijk opzicht. Toen ik met hem meeging naar huis lag er een rode roos op het hoofdkussen van “mijn” kant van het bed en er lag een kaartje bij waarin hij me een aangenaam verblijf bij hem toewenste.

Na een paar weken, toen het nieuwe er een beetje af was, bleek dat we eigenlijk niet zo heel veel stof hadden om over te praten, dat we toch ook in aardig wat opzichten heel verschillend waren en de gedachte werd ook vrij snel uitgesproken dat het van beide kanten niet veel meer zou worden dan vriendschap. Maar zolang we allebei niemand anders hadden, mocht het ook van beide kanten wel een tijdje bij friends with benefits blijven. We hebben dus nog wel wat gezellige avondjes en nachten met elkaar doorgebracht, terwijl we allebei ook gewoon weer op de site actief waren en een nieuwe liefde zochten. Hij vond die het eerst. Ik was op een gegeven moment bij hem en toen we in bed lagen bij te komen van de inspanning van vlak daarvoor, vertelde hij me dat hij de avond ervoor een date had gehad met een erg leuk meisje. Hij zou haar zeker vaker gaan zien en had meteen een erg goed gevoel bij haar. Ik vroeg me af wat dan zijn motivatie was om nog met mij in bed te liggen en wat zij ervan zou vinden als ze dit wist. Maar ja, niet mijn probleem vond ik toen. De dag erna kreeg ik een telefoontje dat het meisje in kwestie nu toch echt zijn vriendin was nu ze elkaar weer hadden gezien en dat de benefits bij onze vriendschap dus voorbij waren. Geen probleem. Had ik aan zien komen, stond ik achter en bovendien hebben we een leuke tijd met elkaar gehad.

In de maanden erna hadden we steeds minder contact en op een gegeven moment liep een telefoongesprek zo stroef dat ik er niet echt veel plezier meer in had. Hij kon het over niets anders hebben dan zijn nieuwe vriendin en hoe druk hij wel niet was met heen en weer reizen tussen zijn woonplaats, werk en haar huis. Hij moest namelijk altijd naar haar toe, hij was zelf bijna nooit meer thuis. Ook niet meer online, ook daar had hij geen tijd meer voor. Ik vroeg me toen af of al dat klagen betekende dat hij niet gelukkig was, of dat het een soort van verontschuldiging was voor het feit dat we elkaar niet veel meer spraken.

Tussen toen en nu is er veel gebeurd in mijn leven. Afgestudeerd, nieuwe woning, verschillende dates, 1 vriendje, het overlijden van mijn vader en een nieuwe baan. Van al deze dingen heb ik hem op de hoogte gehouden, meestal via een gezellig mailtje (behalve dan die keer dat mijn vader overleed natuurlijk, toen was het mailtje minder gezellig). En overal kreeg ik een korte reactie op, maar weinig input voor onze zogenaamde vriendschap. Tot een paar weken geleden…

geplaatst door Lostgirl - 5066 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl