Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 20 december 2009

Dating reces

Een keer raak is genoeg. Onlangs ontstond er via deze site contact tussen Marjelle en Veelbelovende Man. We vonden elkaars profielen interessant, mailden wat heen en weer, en besloten afgelopen dinsdagavond te bellen. Vond Marjelle wel spannend. Meestal wordt het bellen overgeslagen, maar de geografische afstand was dit keer groter dan bij andere potentiële dates. Eerlijk is eerlijk, zijn stem viel wat tegen. Maar wat hij te melden had, sprak Marjelle wél aan. Er onstonden zelfs al enkele kriebels. Hij liet er geen gras over groeien. Veelbelovende Man was zaterdag ‘toevallig’ in de stad en wilde wel samen lunchen. Dat wilde Marjelle ook wel!

Het was voor Marjelle date nummer zoveel, maar ze had er deze keer veel vertrouwen in. De teleurstelling was dan ook groot. Er zat een man alleen aan een tafeltje, slechts in de verte lijkend op de profielfoto van Veelbelovende Man. Heel even hoopte ze nog, maar toen hij enthousiast begon te zwaaien, wist ze zeker dat dít Veelbelovende Man moet zijn. De foto was wat vaag geweest, maar toch. In het echt bleek hij meer vet en beduidend minder haar te hebben. En een bril. Ze trok een grimas, stelde zich aan hem voor en bestelde een grote beker koffie. In ieder geval even opwarmen. Ondertussen probeerde ze zich over haar teleurstelling heen te zetten en zich op het innerlijk van Niet Zo Veelbelovende Man Meer te concentreren. Maar eigenlijk was ze boos. Wáárom zijn er toch zoveel mensen die zichzelf én anderen voor de gek houden?

Niet Zo Veelbelovende Man Meer bleek niet alleen qua uiterlijk een heel ander type dan Marjelle zich had voorgesteld. De beschrijvingen in zijn profiel leken meer op de persoon die hij wílde zijn dan de persoon die hij was. Hij had zich gepresenteerd als onafhankelijk, iemand die zijn eigen ruimte nodig heeft. Maar vertelde Marjelle als het klikt liefst met een maand of vier samen te willen wonen. Hij schreef in zijn profiel over zijn droge humor en zijn gevatheid. Dan verwacht je dat iemand minstens een beetje uit zijn woorden kan komen als je tegenover hem zit. Hij zou een rijk sociaal leven hebben, maar bekende al snel zijn weekenden maar moeilijk te kunnen vullen. Marjelle heeft de lunch nog netjes uitgezeten.

Bij thuiskomst knapte er iets bij Marjelle. Zóveel dates had ze al gehad. Een keer raak is genoeg, hield ze zichzelf keer op keer voor. Deze keer had ze van te voren een sterk gevoel gehad dat het nu eindelijk goed zat. Bijna net zo sterk als bij Hey You. Ze had zich een beeld gevormd van deze man en had zelfs al kriebels gevoeld. En nu was de moed haar in de schoenen gezonken. De werkelijkheid was vér achter gebleven bij het beeld dat ze had gevormd. Ze nam het Niet Zo Veelbelovende Man kwalijk. Maar ze zocht het ook bij haarzelf. Wilde ze niet té graag dat het ging lukken? Had ze niet een aantal signalen vooraf onbewust genegeerd?

Marjelle denkt dat het tijd is voor een pauze. De aandacht even terug naar haar eigen leven, naar alles dat ze wél heeft. Opeens lijkt dat leven fijner en prettiger dan ze dacht. No worries, Marjelle will be back. Ze gaat alleen even genieten van een welverdiend dating reces.

geplaatst door Marjelle - 5106 keer gelezen

beoordeeld 3.74/5 (19 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl