Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 13 december 2009

Datingsites

Eigenlijk kwam ik bij toeval op de site terecht, er stond een psychologische test, de wilde ik wel eens doen.

Na een relatie waarin ongeveer alles wat mijn intu´tie zei, werd weggewuifd als onzin, wilde ik wel eens weten of ik nog tot de gemiddelde Nederlanders behoorde, of dat ik inmiddels zo met perk besmeurd was door de omgang met deze mensen, dat het in mijn systeem was gaan zitten.

Dat bleek gedeeltelijk zo te zijn, mijn manier van reageren, toch al niet primair, werd nog meer secundair dan daarvoor, eigenlijk reageerde ik helemaal nergens meer op, totdat het emmertje te vol werd en dan liep het over.

Meestal bij de persoon waarvoor het ook bedoeld was, soms bij de verkeerde. In de test kom ik er af als iemand die zich aan de regels houdt. Ik ben de dochter van een politieagent, dus gedeeltelijk klopt dat wel, maar ik hou me tegenwoordig alleen nog aan de regels waar ik het nut van zie.

Ik ben behoorlijk van mijn oorspronkelijk pad afgedwaald. Als je wind mee hebt is het makkelijk om je aan de regels te houden, maar als je leven in een permanente oorlog is veranderd met dingen, instanties, techniek, mensen die vlakbij wonen en toch van een andere planeet komen, kruipt dat onder je huid. Toen ik verhuisde naar dit huis merkte ik dat de buren die ik had ook allemaal uit een groter huis, uit luxere omstandigheden hierheen gekomen waren. Ik hoorde verhalen die nog erger waren dan mijn eigen verhaal, maar ik voelde me er thuis. Deze mensen weten hoe de bodem van de put er uit ziet. Ze weten wat het verschil is tussen leven en overleven, hoe het is om altijd te weinig geld te hebben. Ze weten dat sinterklaas niet bestaat en de Kerstman ook niet. Ze weten hoe het is als je gezondheid voorgoed is veranderd in iets waar je mee moet "leren leven".

Ik merk dat ik afstand neem van mensen die hier niets van begrijpen. Ik merk dat er mensen zijn die afstand van mij nemen omdat ze mij niet begrijpen.

Nou zit ik dus die test te doen, en ik merk dat ik helemaal geen gekke partner ben voor iemand die het er van af ziet. Ze slaan de spijker op zijn kop. Het maakt een groot verschil of je mensen om je heen hebt die een beeld hebben waar jij aan moet voldoend, of mensen die weten wat er te koop is in de wereld, die ondervonden hebben wat er met je gebeurt als de dingen te moeilijk zijn om nog leuk gevonden te worden.

Ik snuffel wat rond, je kunt er lid van worden, als je betaalt zijn er weer andere mogelijkheden. Ik sta op een kruispunt, mijn relatie is stuk gelopen, ik ben weer op mezelf aangewezen. Ik woon hier lekker, heb mijn eigen mensen om me heen, moet de dingen op eigen kracht doen. Maar heb ik die kracht nog? Ja toch? Jawel, ik heb in elk geval het lef om hieraan te beginnen. Ik dacht dat het op was, maar het is niet op, er is nog wat over waar je meer van kunt maken als je het zorgvuldig koestert.

Ik krijg contact met iemand de heel wat begrijpt van alles wat ik niet eens zeg, dat is weer eens wat anders. Ik merk ook dat hij reageert zoals iemand doet die onzeker is geworden van niet kunnen zijn wie je bent omdat de anderen anders zijn . Komen die ook van een andere planeet? Ik sta tegenover iemand die heel voorzichtig probeert wat hij durft, of hij goed zit, of hij niet wordt afgewezen. We weten allebei nog niet hoe dit af gaat lopen.

De tijd zal het leren, maar het feit dat we dit allebei aandurven is een hoopvol teken.

geplaatst door EvavanBaar - 5007 keer gelezen

beoordeeld 3.75/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl