Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
dinsdag 15 december 2009

Een keer raak is genoeg

Zondagmiddag, een Amsterdams café. Licht gespannen kom ik binnen en zie hem vrijwel meteen alleen aan een tafeltje zitten. Hmm, die mag zijn profielfoto weleens updaten, is zo’n beetje het eerste wat ik denk. Herstel. Geef de man een kans. Het gesprek verloopt soepel, maar we praten met elkaar alsof we op een vervroegde nieuwjaarsreceptie zijn beland. Geanimeerd, maar zakelijk. Nadat we lang over de raakvlakken tussen ons werk hebben gepraat, vraagt hij nog wat geforceerd naar mijn hobby’s. Hobby’s. Raar woord. Wie heeft er nog hobby’s? In de jaren ’80, toen hadden mensen hobby’s. Beiden lijken we dankbaar voor het feit dat ik op tijd weg moet. Hij kijkt op zijn horloge. Hoe laat is het? Nog eentje red je zeker niet meer he?

Hoeveel dates heb ik de afgelopen jaren gehad? Vijftien, twintig misschien? Drie daarvan leidden tot minstens een tweede date, maar niets beklijfde echt. Een keer dacht ik hem gevonden te hebben, maar toen durfde hij het niet aan. Nog even heb ik gefantaseerd dat deze man ‘hey you’ zou lezen en tot inkeer zou komen. Maar hij kan mijn blogs niet lezen, heeft zich vlak na onze laatste ontmoeting uitgeschreven. En toch. Tussen al die dates die meestal best gezellig waren, maar nooit méér werden. Tussen die 15 à 20 dates heeft er eentje gezeten waarbij het voor mij wél raak was. Het kan dus. Een keer raak (wederzijds welteverstaan) is genoeg.

En nu is er weer een nieuwe man. Eentje die me – nog voor we elkaar ontmoet hebben – eenzelfde soort goed gevoel geeft als de man van ‘hey you’. Hij bekeek mijn profiel, ik het zijne, hij het mijne weer en toen besloot ik hem een berichtje te sturen. Er volgde een bericht terug, weer eentje van mij, nog een van hem en nu gaan we elkaar vanavond bellen. Spannend. Leuk. En ondertussen probeer ik hem te peilen. Wat is dit voor man? Hoe zou hij er – op basis van die ene foto – in het echt uit zien? Waarom is hij vrijgezel? Daar lijkt hij veel te leuk voor. Wat zou er mis met hem zijn? Ja mensen, Marjelle is vreselijk. Altijd maar analyseren, altijd alles overdenken. Niet alleen allergisch voor het woord ‘spontaan’ in profielen, maar ook écht niet voldoend aan dat criterium.

En ondertussen lijkt mijn omgeving er al van overtuigd dat ik 2010 niet als single ga meemaken. ‘O, jij hebt binnenkort een vent hoor’, zegt een vriend op een toon alsof dat volslagen vanzelfsprekend is. Een andere vriend is al om zich heen aan het kijken met welk gezelschap hij oud en nieuw zou kunnen gaan vieren in het geval ik dat met mijn nieuwe liefde ga doen. Hallo zeg, dat is over een halve maand! Fijn hoor, mijn vrienden hebben er in ieder geval vertrouwen in. Marjelle kan het zich nog maar moeilijk voorstellen. Maar vanavond gaat ze in ieder geval bellen met een veelbelovende man.

geplaatst door Marjelle - 4984 keer gelezen

beoordeeld 3.55/5 (11 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl