Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 20 december 2009

Ho Ho Fucking Ho, what a Christmas shit!

Dit nummer, onder de categorie Funny Christmas Songs speelt de hele dag door mijn hoofd, eigenlijk had ik het willen hebben over ouwe bokken en overjarige geiten, maar bij de gedachte aan geiten wordt me de lust al ontnomen.

De hypocrisie in deze donkere dagen viert weer hoogtij, dagelijks zie je de vrome koppen van onze politici voorbijkomen in de media, om het hardst roepend dat er weer "GERUIMD" dient te worden in het belang van de volksgezondheid, helemaal voorbijgaand aan het feit dat de oorzaak ligt in het houden van enorme hoeveelheden dieren in ons dichtbevolkte land, de commissie-Wijffels schreef dat in 2001 al, maar vervolgens is er weer niks meegedaan.

Ik ben het met Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren eens als ze zegt dat deze Q-koorts samen met de economische crisis en de Mexicaanse griep voor een omwenteling in het denken kunnen zorgen, omdat ze allemaal te maken hebben met overconsumptie.

Ook de Mexicaanse griep. In Amerika heet het gewoon Swine Flu (varkensgriep), weer een dierziekte die de mensen treft.

Gisteren was ik in Zwolle, het was koud, ik ging me opwarmen met een drankje in "het Vliegerhuys", las daar een artikel over de klimaattop in Kopenhagen, de schrijver was van mening (zijn naam ben ik even kwijt, het artikel stond in de Volkskrant of de NRC) dat de bio-industrie wereldwijd voor de grootste milieuverontreiniging verantwoordelijk was, toch werd daar niet of nauwelijks over gesproken.

Ik word er niet vrolijk van, later toen we terugreden zag ik het mooie witbesneeuwde landschap, dochter en ik blerden mee met het nummer Werewolves van Warren Zevon, het voelde even goed, maar het was snel gedaan met de lol toen we ter hoogte van Harderwijk ineens te maken kregen met snel afremmende auto's, midden op de snelweg lag het half platgereden lichaam van een eens zo mooie zwaan, tientallen meters verder op cirkelden nog zijn veren, ik voelde me misselijk, tranen, wat een rotwereld, weer een dier wat opgeofferd wordt aan de belangen van de mens. Ook in dit geval zijn we zelf regelmatig slachtoffer, gezien het aantal verkeersslachtoffers per jaar.

Eindelijk thuis, telefoontje andere dochter, zij en vooral haar man maakten zich ernstig bezorgd over het feit dat moeders en zusje waarschijnlijk deze kerst de kerkdienst zouden overslaan, moesten we maar met hen meegaan, het kon op 23, op 24 december, we moesten het maar zeggen, het was toch zoooo belangrijk, dat vooral die kleine wel effe de kerstboodschap meekreeg, wij aarzelden, druk overleg, totdat schoonzoon aangaf niet op eerste kerstdag, want dan gingen ze naar zijn ouders, haas, konijn, hert, niemand kon het zo lekker maken dan zijn moeder, toen had ik al genoeg gegeten en gedronken voor de hele kerst.

geplaatst door Laura - 4822 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl