Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 2 december 2009

Is daar iemand?

Als ik mijn zoekcriterea op zijn allerscherpst instel zou ik in theorie alleen een berichtje van Sandra Bullock kunnen ontvangen. Maar aangezien ik nog wel zoveel realiteitszin over heb om in te zien dat dat wellicht net iets teveel gevraagd is (al zou ze het uiteraard best goed met me kunnen vinden) doe ik gaarne een klein scheutje water bij de wijn. Ze mag ook blond zijn zeg maar. Nog steeds te critisch? Nou vooruit, we stellen de parameters nog wat ruimer in, nu hoeft ze ook niet meer persé een atletisch figuur te hebben. Draai de knop helemáál open en half Nederland is opeens een potentiële match. Ook niet goed, ten eerste is het nu wel heel erg druk en er zijn eerlijk gezegd rijen, wat zeg ik, voetbalvelden tot de nok toe gevuld met dames waarvan ik zó al gelijk zie dat het gewoon niet gaat gebeuren. We moeten dus was gas terugnemen, maar de kunst is te weten tot hoever.

Het probleem is dat ik me graag laat verrassen, maar dan wel op mijn voorwaarden. Dat is een beetje het dilemma met daten, tenminste, zo ervaar ik het soms en dat werkt beide kanten op. Als mijn droomvrouw ergens in een verre uithoek des lands woont zal ik het nooit weten en als ze de gewoonte heeft af en toe een sigaretje op te steken kan ze bij wijze van spreken bij mij om de hoek wonen, we zullen elkaar hier niet vinden, maar mochten we in de rij bij de supermarkt aan de praat raken en het blijkt te klikken dan kan ik me niet voorstellen dat ik haar de deur uitzet op het moment dat ze vraagt of ze misschien even op het balkon een vleugje ‘frisse lucht’ mag gaan halen. Toch ga ik de volumeknop van mijn zoekparameters niet voluit zetten, al heb ik wel voor mezelf afgewogen wat ik bij nader inzien misschien iets minder essentieel vind.

Mijn opa had vroeger een tegeltje aan de muur hangen waarop het volgende te lezen stond: ‘Van het concert des levens heeft niemand een program’. Nou hoef ik ook inderdaad niet in detail te weten hoe mijn verdere leven er uit gaat zien en sommige dingen, zoals het feit dat ik minstens tot m’n 67ste moet blijven werken, had ik liever niet nu al geweten, en aan enkele uitglijers uit het verleden wil ik maar liever helemaal niet herinnerd worden. In de loop der jaren heb ik zo stukje bij beetje datgene bij elkaar gesprokkeld wat men ook wel een gebruiksaanwijzing pleegt te noemen. Voor de één een in hieroglyfen opgesteld boekwerk waar weinig zinnigs uit te halen valt, voor de ander een welhaast overbodig los A4-tje. Ik ken mezelf al langer dan vandaag en mijn do’s en dont’s zijn me dan ook genoegzaam bekend, maar ik durf er mijn gratis lidmaatschap onder te verwedden dat ik niet de enige ben die toch een moment van twijfel ervaarde toen het profiel, als ware het een blanco canvas, daadwerkelijk ingevuld moest worden. En dan het liefst zodanig dat persoon X, ergens aan de andere kant van het beeldscherm, zich onverwijld zou melden waarna het voor eeuwig gelukkig samenzijn terstond een aanvang zou kunnen gaan nemen. Aangezien je hier blogs zit te lezen is je dat vooralsnog niet gebeurd. Mij ook niet inderdaad, point taken.

Als de eerste indruk (De Foto, een verhaal op zich) de voorselectie kan doorstaan, moet daarna nog het geschrevene in goede aarde vallen. Op het moment heb ik inmiddels versie 4.07 online staan, deels omdat je nou eenmaal van mening kan veranderen over hoe je jezelf ziet / wil laten zien, hetgeen maar weer aantoont hoe betrekkelijk zo’n stukje tekst eigenlijk is, maar het is me ook wel gebeurt dat ik afgeschoten werd vanwege één enkel verkeerd gekozen woord. Desondanks zal ik niet veel concessies doen aan mijn zelfbeeld, maar klopt dat wel met hoe anderen mij zien?

En zo lig ik na eindeloos woelen toch weer precies zoals ik in het begin al lag, omdat dat uiteindelijk nou eenmaal het comfortabelste blijkt te zijn. Met een beetje geven en nemen valt er altijd te onderhandelen wat betreft matchbaarheid en omgekeerd hoop ik dat mijn profiel niet letterlijk wordt genomen, maar meer als een intentieverklaring. Wie neemt deze uitgestoken hand aan?

geplaatst door Kameleon - 7165 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl