Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 17 december 2009

Kerst: zij een dag, ik een dag

Of de bloggers iets wilden schrijven over singles en Kerst, vroeg de redactie van Match4Me. Marjelle is de beroerdste niet. Ook al is Kerst niet zo mijn ding. Ook niet in de tijden dat ik een relatie had. Altijd dat gepuzzel met twee dagen, familie, schoonfamilie en wie dan op welke dag mag. En meer gedoe. Wel of geen kadootjes. De vegetariër en de kalkoen. Opzitten in je mooie jurk, altijd nét te koud voor de tijd van het jaar. En eten, heel veel eten. Misschien is Kerst wel makkelijker als single. Het is de helft korter.

Ik heb een prima deal. Zij een dag, ik een dag. ‘Zij’, dat is de familie, in de breedste of smalste zin des woords. Het begint bij mijn moeder. Waar mijn moeder is, ben ik op eerste kerstdag. Vorig jaar was mijn moeder alleen met mijn vader. Dat werd dus koken met zijn drietjes. Dit jaar heeft mijn moeder (naast mijn vader, die is er altijd) mijn broer, oma, oom, tante, neven en een hoop aanhang over de vloer. En mij dus. Bij elkaar zijn we met zijn veertienen en één baby. Ik ben, samen met mijn oma, de enige single. Maar bij mijn oma heet dat weduwe. Ik vind het prima. Ik vind alles prima op eerste kerstdag.

Tweede kerstdag is van mij. Het voelt nog nét niet als spijbelen. Een jaar hebben we met zijn achten een hele foute kerstfilm gezien in Tuschinski. Daarna gingen we koken bij iemand thuis. Een jaar waaide ik met meer dan twintig mensen uit op het strand. We sloten af in een vage kroeg. Een jaar zat ik op tweede kerstdag in het vliegtuig naar New York. Dit jaar ligt het plan ook klaar. Goede vriend komt langs. We installeren ons met lekkere hapjes en genoeg bubbeltjeswijn voor de tv. Doen de gordijnen dicht en gooien een dozijn afleveringen West Wing in de dvd-speler. Helemaal zin in!

En eigenlijk is eerste kerstdag ook prima. Marjelle wil best één dag per jaar met haar familie aan de kerstdis zitten. En vooruit, mócht die man zich aandienen, dan nemen we volgend jaar de schoonfamilie er ook wel bij…

geplaatst door Marjelle - 4474 keer gelezen

beoordeeld 3.25/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl