Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 23 december 2009

Kerstmisssssssssss

Nooit een kerstfanaat geweest. Ik houd niet van het opgeklopte gedoe. Copieus tafelen, proef eens hoe goed ik kan koken! Rillend in te blote avondjurken, zie je hoe fan-tas-tisch ik voor de dag kan komen? Plichtplegingen, nodigen we hem of haar ook uit want is alleen en dus een beetje zielig vanwege kerstmis…toch?

Nu ben ik dan zelf alleen. En weiger koppig om als een soort loser bij een genode familie kerstdis aan te schuiven. Maar het voelt enigszins ongemakkelijk. Lopend door het winkelcentrum observeer ik schijnbaar gelukkige, innig gearmde echtparen + dartelende kinderen met argwaan. Zouden ze ’t echt zoveel beter voor elkaar hebben dan ik? Of doen ze maar alsof, opgezweept door media? Waarom dub ik toch zo over mijn kerstvoornemens anno 2009?

Eerste kerstdag breng ik in m’n eentje door. Plannen genoeg: lekker in bad met een kaars op de wc-bril en de filmmuziek van Amelie op de achtergrond. Daarna in makkelijke kleding naar beneden. Warme broodjes eten met parmaham. Nieuwjaarskaarten schrijven en misschien wel weer eens tekenen. Iets wat ik vroeger vaak deed totdat de man uit het voorbije huwelijk (kunstenaar) zich denigrerend uitliet over mijn ‘werk’. En een spannend boek lezen, loom onderuit geschoven met mijn benen over leuning van de paarse bank. Wandelen door de wijk. Een AH ovenschotel (lekker makkelijk!) en een glas witte wijn. Kijken naar de film Speed (4 sterren in VPRO gids). Mediteren op de moeder aller stoelen, namelijk mijn moeders oudroze stoeltje. Net zolang ontspannen totdat ik mijn sensuele zelf ben. Klinkt goed.

Toch zie ik veel en veel meer uit naar tweede kerstdag. Op advies van vriendin D., die de kerst met haar man bij familie in Schotland doorbrengt, heb ik mezelf uitgenodigd bij vriend B.. Ik mailde hem als volgt: B., ik heb een tulen rok. Is het een idee dat ik 1 van beide kerstdagen bij jou doorbreng? Natuurlijk, mailde B. enthousiast terug. En graag als een soort engel in die rok, trek wel iets meer aan want ’t kan koud zijn.

En zo zal het gebeuren. Tweede kerstdag zit ik met B. voor zijn open haard. In mijn roomkleurige tulen rok met dikke trui. We zullen lachen, praten, eten, drinken en af en toe gewoon voor ons uitstaren.

Ben benieuwd hoe ik zondag de 27e terugkijk op kerstmis 2009.

geplaatst door Flo - 4359 keer gelezen

beoordeeld 3.29/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl