Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 14 december 2009

Liefste van de hele wereld

Mijn zoon is bijna 21 jaar. Lang, slim, grappig en meestal lief. Hij woont bij mij, maar zal binnen afzienbare tijd vertrekken.

Veel aanschouwde hij de afgelopen 2 jaar. De maanden van peilloos verdriet tikte hij af en toe op mijn schouder om een kus te geven.

Gaf wijze raad als geen ander. Zo leerde hij, student logistiek en economie, mij budgetgericht boodschappen doen. Kiezen van de onderste en bovenste schappen en in de folders zoeken naar aanbiedingen. Nooit bij stil gestaan toen alles nog koek en ei leek.

Mijn treurnis duurde lang en de troep in huis nam toe. Ik zag hem destijds af en toe onwennig met een dweil door het huis gaan. We hebben uiteindelijk besloten weer een hulp in de huishouding te zoeken.

Maar…na een jaar keerde het tij. Tot stomme verbijstering van zoon T. startte ik met daten. Wat dom, Mam! Veel te snel. Bovendien was hij van mening dat ik tot mijn 80 e zonder man door het leven moest gaan.

Waarom? vroeg ik verbaasd. Ik wil niet alleen blijven. Maar je bent helemaal niet alleen, je hebt mij toch! Ook was T. bang dat ik opnieuw ‘zo’n ‘loser’ als papa aan de haak zou slaan….’.

Natuurlijk ging ik verder met daten. Wel hield ik T. zoveel mogelijk uit de match wind. Mannen ontmoette ik elders. Hoe omzichtig ik ook te werk ging, zoon T. is niet op zijn achterhoofd gevallen. Het avondenlang mailen, de nerveuze, stuntelige telefoongesprekken, de opgewonden thuiskomst na een ontmoeting, het dwingende sms ontvangstgeluidje, een zingende in plaats van een huilende moeder…dit alles ontging hem niet. Hij volgde mijn ontregelde leven kritisch en stak hard toe als hij daar kans toe zag:

Jij zoekt alleen maar een rijke vent <br />Je kunt over een aantal jaar gewoon iemand op een feest tegenkomen <br />Ik vertrek per direct uit huis als ik merk dat hier een man binnenkomt <br />Jij speelt met mannen <br />Je bent veel te vaak weg <br />Ik wil ook een keer met jou uit eten <br />Etc

T., wees niet bang. Je bent en blijft de liefste zoon van de hele wereld. Ik ga wel door met zoeken en ben inmiddels voorzichtig overtuigd dat er ergens een interessante, ondernemende, lieve man met gevoel voor humor rondloopt. Voor mij.

En T…. in de kerstvakantie gaan jij en ik uit eten. Voor ‘t behoud van de lieve vrede

geplaatst door Flo - 4951 keer gelezen

beoordeeld 3.36/5 (11 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl