Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 3 december 2009

Nieuw leven in een vriendschap?

De vorige keer vertelde ik jullie over het verloop van een vriendschap, wat tot het einde van die blog in een neerwaartse spiraal ging. Een paar weken geleden leek daar verandering in te komen…

Ik kreeg een mail met daarin oprechte, welgemeende en overdreven excuses voor het missen van zoveel belangrijke dingen mijn leven. Hij schaamde zich diep en vond het van zichzelf niet correct of aardig dat ie zo weinig moeite had gedaan om onze vriendschap in stand te houden. Natuurlijk waren er voor hem verzachtende omstandigheden (die hij verder niet benoemde) maar dat nam niet weg dat hij mij verwaarloosd had.

Ik heb de mail een keer of vier gelezen, maar snapte na al die keren nog steeds niet wat nou precies het doel was van de mail. Vroeg hij of ik hem dat kon vergeven? Wilde hij verandering brengen in de situatie? Of wilde hij het misschien gewoon nog voor zijn eigen gevoel waardig afsluiten? Geen flauw idee. Dus dat heb ik hem gevraagd. Ik heb uitgelegd dat er wat mij betreft niets aan de hand was en dat het nou eenmaal soms zo verloopt dat je uit elkaar groeit, of elkaar uit het oog verliest. Maar dat ik toch ook wel nieuwsgierig was waarom hij contact opnam.

Een dag later kwam een sms-je, hij wilde me graag zien. Hij was er nooit meer toe gekomen om mijn nieuwe appartementje te bekijken en dat leek hem toch wel leuk. Nou ben ik de beroerdste niet en bovendien ben ik erg nieuwsgierig van aard, dus ik heb hem uitgenodigd. Waarom ook niet, dacht ik.

Dus ik kreeg vorige week bezoek. Van een oude vriend die uit het niets weer in mijn leven kwam… en er waarschijnlijk ook net zo hard weer uitgekieperd wordt. Tijdens het bezoekje van hem aan mijn nieuwe appartement werd namelijk duidelijk dat hij het, een jaar later, nog steeds alleen maar over datzelfde meisje kon hebben. Alleen waren ze nu geen stelletje meer. Zoiets had ik al verwacht, maar nog steeds was ik verbijsterd dat dat dus de reden was dat hij weer contact opnam. Hij kwam eindelijk weer aan zijn sociale leven toe en had het zó zwaar gehad het afgelopen jaar. Het was al snel gebleken dat ze in wat basale dingen van mening verschilden, bijvoorbeeld over samenwonen, kinderen, normen en waarden etc. En toen was alles steeds vervelender geworden, zij ging hem steeds meer claimen, hij kon steeds minder zijn eigen gang gaan en dat was dus ook de reden dat hij zo slecht contact had gehouden. Maar toen ik de opmerking maakte dat ik vond dat hij het nog lang met haar had uitgehouden, zat ik toch echt op het verkeerde spoor hoor, want ze hadden het heel fijn gehad samen. Prima joh, hij was dus nog in de ontkenningsfase en door veel over haar te praten gaat hij misschien ooit zelf geloven dat hij niet gelukkig was.

Na ongeveer anderhalf uur was ik het wel een beetje zat, ik heb min of meer psycholoog kunnen spelen en braaf kunnen luisteren naar alle zielige verhalen, maar van onze vriendschap is nog steeds niets te bekennen. En misschien zit die er ook niet meer in. Want het is nu wel duidelijk dat we nog steeds niet echt stof hebben om “gezellig” over te praten. Misschien had ik het fijner gevonden om te denken dat het contact gewoon verwaterd.

geplaatst door Lostgirl - 4472 keer gelezen

beoordeeld 2.89/5 (9 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl