Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 6 december 2009

(Oprechte) interesse?

Op het gevaar af nu definitief weggezet te worden als een ‘ik-snap-wel-waarom-jij-nog-vrijgezel-bent’ zeurvrouw, moet me toch weer iets van het hart over (een deel van) het manvolk dat op deze site rond loopt. In naam van ongetwijfeld veel andere vrouwen hier. En voor het goede doel: een nieuwe tip! En – dat dan ook wel weer – omdat ik het zelf ook vermakelijk en leerzaam vond om te lezen wat bijvoorbeeld medeblogger Ktoink van het vrouwenprofiel vond. Genoeg ingedekt? Daar komt ie. Het fenomeen ‘interessebericht’.

De laatste tijd ontvang ik ze weer steeds vaker. ‘Beste Marjelle. Ik heb je profiel bij match4me.nl gezien en zou graag met je in contact komen. Je kunt mijn profiel bekijken op de site! Ik ben benieuwd naar je reactie. Groeten Klaas318.’ Soms zijn ze van gratis leden. Die kunnen weinig anders. In dat geval bekijk ik hun profiel. Als het me aanspreekt, er een aardige foto bij zit en ik aanknopingspunten zie, dan stuur ik ze een mailtje terug van het soort: ‘zo, nu heb je de kans om te zeggen wat je echt wil zeggen’. Immers, een mailtje van mij betekent dat een gratis lid een week de tijd heeft om zelf iets terug te typen. Fair enough.

Maar minstens zoveel interesseberichten ontvang ik van mannen die volledig lid zijn. In die gevallen vraag ik me af hoe oprecht hun interesse is. Ben ik niet de moeite waard om een klein tekstje voor te verzinnen? Kun je me niet in je eigen woorden vertellen waaróm je interesse toont? Is het gemakzucht? Stróóien sommige mannen met interesseberichten, in de verwachting dat je met een schot hagel altijd wel wat vangt? Ik vraag me dat regelmatig af als er zo’n nietszeggend bericht mijn mailbox binnenkomt.

Ik heb het een tijd lang volgehouden om álle berichten te beantwoorden. Ook de interesseberichten. Nog steeds krijgen mannen die een zelfbedacht tekstje sturen altijd een reactie. Maar bij lieden die alleen maar de interesseknop weten te vinden, ben ik daar mee gestopt. Sorry hoor. Als je zelf geen foto’s bij je profiel plaatst, maar wel de vier foto’s van mij hebt bestudeerd. Als je aangeeft gereformeerd te zijn en ik heb ‘atheïst’ bij mijn profiel staan. Als je vijftien jaar ouder bent dan ik. Als je van jagen houdt en ik heb aangegeven vegetariër te zijn. Als je 150 kilometer bij me vandaan woont. Als je niet de moeite neemt om toe te lichten waarom je me tóch meent te moeten benaderen. Hoe oprecht is je interesse dan?

geplaatst door Marjelle - 5560 keer gelezen

beoordeeld 3.44/5 (18 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl