Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
vrijdag 4 december 2009

Rookdoos en EQ

Man stuurde me een bericht. Hij, een gepromoveerd bioloog, vond me mooi. En wilde me graag ontmoeten. Daaraan voorafgaand mailden we. Hij stuurde vrij snel foto’s. Van zijn zoon, huis met zeer grote tuin, van de bevroren vijver in die enorme tuin waarop de man schaatste. Bijna had hij mij ook nog zijn ex-schoonouders doorgemaild.

We schreven onder meer over hobby’s. Hij deed aan vliegvissen. Daar had ik nog nooit van gehoord. Na een uitgebreide uitleg met een nieuwe reeks foto’s begreep ik er iets meer van. Man ging een weekend naar Duitsland met een vriend om deze sport te beoefenen. Daarna zou het tijd zijn voor een ontmoeting.

We spraken af in een wegrestaurant. Ik was als altijd te vroeg en zag man arriveren. Hij sprong uit zijn auto. En rende door de regen naar de ingang. Even later stond hij bij mijn tafel. Hij bekeek me onzeker glimlachend. Ging zitten en bestelde een cappuccino.

We startten een gesprek. Ik zag dat man nerveus was, zijn hand trilde toen hij het kopje naar zijn mond tilde. We hervatten ons contact over het vissen. Ik vroeg naar het soort vissen dat hij ving en wat hij er vervolgens mee deed. Hij bleek te beschikken over een rookdoos. Gedetailleerd volgde een uitleg over het roken van forellen op schroeiend zaagsel in zo’n doos. Man had zich enigszins hersteld tijdens het verhalen over het roodprocedé. Zijn enthousiasme maakte hem overmoedig. Onze volgende ontmoeting, stelde hij plotseling voor, wilde hij met mij in een roeiboot met 2 forellen, de eerder beschreven rookdoos en een fles wijn naar een eilandje roeien.

Ik had daar wel oren naar, hoe minder standaard een date ontmoeting des te beter. Onder de paraplu bij zijn auto namen we afscheid. De cappuccino stond koud geworden op het tafeltje in het restaurant.

Na 3 dagen mailde man mij. Hij zag af van het rookdoos avontuur. Hij had uiteindelijk alleen eens een ‘mooie’ vrouw willen ontmoeten en twijfelde aan mijn intelligentie afgezet tegen zijn eigen IQ. Ik moest blij zijn met zijn compliment over mijn uiterlijke competenties.

In mijn afscheidsbriefje heb ik uit beleefdheid met geen woord gerept over emotionele intelligentie.

Dom?

geplaatst door Flo - 5152 keer gelezen

beoordeeld 3.15/5 (20 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl