Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
dinsdag 1 december 2009

Speeddaten

‘Het idee om meerdere mensen tegelijk te daten is rond 1999 in joodse kringen in Los Angeles ontstaan. Vooral bij jongeren voldeed het eerste afspraakje zelden aan de verwachtingen en was men snel op elkaar uitgekeken. De energieke rabbijn Yaacov Deyo bedacht de ideale oplossing: ‘voor-afspraakjes’. Onder zijn toezicht spraken de jongeren elkaar eerst drie minuten om daarna pas te beslissen met wie men echt wilde afspreken. Niet veel later werd dit concept opgepikt door drukbezette singles in de grote steden die hierin een efficiënte manier zagen om een partner te vinden.’

Ik lees het op de website van een de organisaties in Nederland die speeddates aanbieden. Snacken voor singles. Helemaal toegesneden op de drukbezette, jachtige stadsmens. Ik ben er eigenlijk verbaasd over dat dit concept pas tien jaar bestaat. In een opwelling heb ik me ingeschreven. Het duurt nog even, januari pas. Blijkbaar is deze vorm van daten nog steeds flink populair. De avonden ervóór zaten allemaal al vol.

Ik heb het een keer eerder gedaan. Hoe lang zal dat geleden zijn geweest? Vijf, zes jaar? Gek genoeg herinner ik me er niet zoveel van. Ik geloof ik dat ik een stuk of twintig mannen aan mijn tafeltje voorbij heb zien trekken. Ik geloof dat ik bij twee mannen een ‘ja’ had ingevuld en dat vier mannen dit bij mij hadden gedaan. Eén man overlapte met mijn keuze. Geen van ons beiden heeft contact met de ander opgenomen.

Van de gesprekken herinner ik me niets meer. Er zaten een paar kneuzen tussen, het aantal viel mee. Er zaten mannen tussen met ingestudeerde openingszinnen. Mannen die niet lekker roken. Mannen waarbij je na twee zinnen al wist dat het drie lange minuten gingen worden. Mannen die meer om zich heen keken dan naar mij. Mannen die leken te zeggen: ‘vermaak mij’.

En toch. En toch heb ik me weer ingeschreven. Het bloed kruipt. Het is al lang geleden. Misschien is het deze keer wél een succes. Misschien moet je alles in het leven wel twee keer geprobeerd hebben in plaats van een.

geplaatst door Marjelle - 5500 keer gelezen

beoordeeld 3.13/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl