Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 19 januari 2010

Lodewijk

Twee van de drie kruisjes van Marjelle waren wederzijds. Eén ervan heette Lodewijk. Diplomatenzoon, opgegroeid in het buitenland, daarna zelf in verschillende landen gewoond en gewerkt. Sinds kort terug in Nederland en van plan om hier te blijven. Dat was zo ongeveer alles wat ik in drie minuten over Lodewijk te weten was gekomen. Maar hij had mijn interesse gewekt. Een week later ontmoetten Marjelle en Lodewijk elkaar in een grand café in Amsterdam.

Drie minuten met iemand praten in een luidruchtige, schemerige ruimte bleek iets anders dan koffie drinken bij daglicht in een vrijwel leeg café. Het eerste dat opviel was de aardappel in zijn keel, het tweede waren de rimpels in zijn gezicht. Maar Lodewijk bleek al snel een interessante gesprekspartner. Hij had veel van de wereld gezien, wist wat hij wilde en kon geanimeerd vertellen. Onder meer over zijn drie zoontjes, die hij had verwekt bij een Italiaanse van wie hij een jaar geleden gescheiden was. Die scheiding verklaarde ook zijn terugkeer naar Nederland. Voor Marjelle waren die drie jongetjes het laatste duwtje om zeker te weten dat Lodewijk niet voor haar was.

Er was meer met Lodewijk. Hij was opgevoed. En dan niet van het soort ‘eet met je mond dicht en was je handen na het plassen’. Nee, echt opgevoed. Hij dronk zijn koffie met zijn pink omhoog. Hij had geleerd te converseren. Lodewijk woonde in het chique Oud Zuid. En langzamerhand werd het contrast met Marjelle steeds groter. Hij was verbaasd dat zij geen dieren at. Hij begreep niet dat Marjelle vrije tijd misschien wel belangrijker vond dan een carrière. Lodewijk hield van klassieke kunst, Marjelle van moderne. Lodewijk hield van klassieke muziek, Marjelle van Franz Ferdinand, Kasabian en Radiohead. Beiden in staat om een gesprek op niveau te voeren, maar beiden uit een andere wereld. En toch was het ook best eens aangenaam, een man die de deur voor je open houdt en van wie je onder geen beding mag meebetalen aan de rekening.

Aangenaam. Dat was ook het woord dat hij gebruikte toen we weer buiten stonden. Lodewijk had het ‘aangenaam’ gevonden om Marjelle te ontmoeten. En zo namen we beleefd afscheid van elkaar. Out of the box daten. Best leuk eigenlijk.

geplaatst door Marjelle - 6089 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl