Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 22 februari 2010

David

Donderdagavond had Marjelle date nummer zoveel. De tel allang kwijt geraakt. De twintig ruim gepasseerd. Ik was David tegengekomen via een andere website. Volgens die website zouden we heel goed bij elkaar moeten passen. Maar Marjelle is een beetje cynisch geworden van die zogenaamde matchingspercentages. David leek op basis van zijn profiel een prima vent. Maar ook weer eentje waar het vuur in Marjelle waarschijnlijk niet van zou ontbranden. Met enige tegenzin vertrok ik donderdagavond naar de kroeg.

De date tussen David en Marjelle was moeizaam tot stand gekomen. Geheel mijn fout. Volgens mij heb ik hem als eerste een bericht gestuurd. Er stonden aardige dingen in zijn profiel. Het duurde even voordat hij reageerde. We besloten een fietstochtje te maken samen. Eens een keertje niet naar de kroeg, dat leek me geen verkeerd plan. We zouden elkaar zondag ontmoeten. Vrijdagavond zat ik doodmoe op de bank bij te komen van een zware werkweek. Ik had nog meer afspraken dat weekend en zag als een berg op tegen ons fietstochtje. Een beetje laf zegde ik David af met de smoes dat ik ziek was. We besloten elkaar een week later alsnog te ontmoeten. Dit keer toch maar gewoon in de kroeg. Maar ja, die week werd ik écht ziek. En dus heb ik David opnieuw afgezegd. Met de mededeling dat ik me goed kon voorstellen dat hij er nu wel klaar mee was.

Maar dat was David niet. En dus maakten we een nieuwe afspraak afgelopen donderdagavond. Toen het eenmaal zover was, had ik geen zin. Maar nu was het gewoon let’s get it over with, geen terugtrekkende bewegingen meer. Een paar biertjes en weer naar huis. Bij aankomst in de kroeg leek David weinig enthousiast te reageren toen hij me zag. Mij ontbrak het compleet aan zenuwen. Ik bestelde bier en met enige moeite kregen we een gesprek op gang. David ontdooide en ik begon me ook steeds meer op mijn gemak te voelen. We bleken inderdaad veel overeenkomsten te hebben. We kletsten de avond vol en namen aan het eind afscheid met drie zoenen op de wang.

Toen ik naar huis fietste had ik niet dat ongemakkelijke en licht teleurgestelde gevoel dat ik meestal heb na een date. David was niet het soort man om onmiddellijk van in vuur en vlam te raken. Maar iets in hem trok me aan. Misschien kwam het wel omdat hij een uitgesproken mening had. Wist wat hij deed. En – en hier komt de rare Marjelle om de hoek kijken – omdat hij volstrekt niet liet merken wat hij van mij vond. Geen enkele toenadering. Het maakte me een beetje onzeker. En het maakte dat ik David een beetje interessanter begon te vinden.

De volgende ochtend besloot ik in te gaan op een eventuele uitnodiging van hem om nog eens af te spreken. Die middag besloot ik daar niet op te gaan zitten wachten, maar zelf een voorzichtig hengeltje uit te gooien. Van het soort ‘als je nog eens samen wilt fietsen, dan hoor ik het wel’. Een dag later reageerde David op dezelfde niets-aan-de-hand manier: ‘dat moeten we maar eens doen, laat maar weten wanneer je tijd hebt’. En nu heeft Marjelle voor het eerst sinds ruim een halfjaar bijna een tweede date met dezelfde man. Aarzelend, maar toch. Na 10 strikes out, voelt het alsof eindelijk second base weer eens is bereikt.

geplaatst door Marjelle - 6162 keer gelezen

beoordeeld 3.63/5 (16 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!



<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl