Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 25 februari 2010

Duoblog Dating Irritaties

Het begon uit irritatie. Hij ergerde zich aan haar date gedrag.

Zij mailde; Irritatie is iets om uit de weg te gaan of om te bestrijden.. Het resultaat is deze gezamenlijk geschreven blog.

Het woord is straks aan u, lezer. Wat gaat u doen in voorkomende gevallen?

Iedereen die zich op een datingsite inschrijft krijgt er op een gegeven moment mee te maken. Wel of niet iets zeggen over ergernissen als leeftijden die niet kloppen, foto's die van een vorig leven zijn, nietszeggende antwoorden, afspraken niet nakomen, ongewenste seksuele voorstellen of occasional stalking?

Hoe zit dat bij ons?

Hij is van mening dat ze zich te veel op de vlakte houdt. Zijn vragen per mail niet beantwoordt, te kort van stof is. Wat doet ze eigenlijk op een site als deze? Ervaringen opdoen die later in blogs verwerkt kunnen worden? Mannen aantrekken om ze vervolgens zo snel mogelijk weer af te stoten? Wil ze überhaupt wel een nieuwe relatie?

Ja, zeker wel! Maar e-mail is een ontoereikend communicatiemiddel, werpt ze hem voor de voeten. En ze houdt koppig vast aan haar beknopte schrijfstijl en de neutrale ‘toon’ die hem zo ergert.

De ware dater zet door, ook in geval van tegenwind. Tenminste… als er sprake is van enige aantrekkingskracht op basis van het profiel. Hoewel, ze moet ook toegeven dat ze ondanks haar hardnekkigheid en doorzettingsvermogen bij zichzelf een gevoel bespeurt dat zich het best laat omschrijven als blasé of murw geslagen. Waarschijnlijk als gevolg van een overkill aan mannelijke belangstelling.

Sommige datingsites hebben een lijstje van "do's en don't", soms een etiquette van wat hoort en niet hoort, er zijn er ook die zich verslikken en verstikken in uitgebreide pseudo psychologische (zogenaamde complementaire) profielen. Datingsites hebben geen lijstjes van irritaties. Irritaties hebben een eigen leven, wat voor de een geldt is voor de ander totaal niet relevant. Hoe ga je ermee om? Niet reageren, blokkeren of deleten?... of zeg je er wat van?

Onze stellingname: wijs een potentiële date niet onmiddellijk af na het eerste irritante geharrewar. Geen (date) relatie zonder strubbelingen…. dat weten datingsite ervaringsdeskundigen toch als geen ander? Zet je gevoelens van irritatie om in daadkracht. Zwengel een discussie aan, mail vriendelijk door of verras.

Hoe dan ook… DOE IETS….constructiefs.

En nu u! wat onderneemt u?

Principessa en Princano

geplaatst door Flo - 4521 keer gelezen

beoordeeld 3.09/5 (11 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl