Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 10 februari 2010

Lieve M.,

Je zult wel denken: ‘een mailtje van Diz? Wat ongebruikelijk’. En dat is het natuurlijk ook, want we mailen elkaar nooit. In de afgelopen 3 jaar (want zo lang is het al) hebben we elkaar vaak gezien. We zijn vrienden, want jij bent de beste vriend van de vriend van mijn beste vriendin. En ik ben de beste vriendin van de vriendin van jouw beste vriend. Zo kwamen we ooit bij elkaar, en zo zijn we eigenlijk door relationele bepalingen, bijna noodgedwongen, bevriend geraakt. Bovendien was mijn andere vriendin al jaren verliefd op jou (zonder resultaat), dus die connectie is er ook al. We konden er niet omheen, jij en ik moesten elkaar tegenkomen.

Als we elkaar zien is het altijd met anderen erbij. Ik kan me niet herinneren ooit ook maar een paar minuten alleen met jou in een woonkamer te hebben gezeten. Ons werkelijk sociale contact is oppervlakkig en beperkt. Maar op MSN weten we alles van elkaar, elke dag.

Zo weet ik van jou dat jij verliefd was op een klasgenootje. Dat je nu een collega van mijn beste vriendin wel erg leuk vindt, dat dat waarschijnlijk niet helemaal wederzijds is, en dat je er van baalt dat je op deze ‘late’ leeftijd nog steeds nooit echt een vriendin hebt gehad.

Jij weet van mij dat ik de ene relatie na de andere heb gehad. Dat ik moeite heb me te hechten, dat ik altijd uitkom bij mannen die niet kunnen, mogen of willen blijven. En dat ik wanhopig blijf daten, op zoek naar die ene, die het wel is.

Date na date ga ik af, en man na man wijs ik af. Jij weet dat ik er niet meer op vertrouw dat een relatie voor mij is weggelegd. Jij weet hoe graag ik het wil, en hoe moeilijk het voor me is.

De laatste tijd praten we daar veel over. Over hoe graag jij wilt (met haar). En hoe graag ik wil (met wie dan ook).

Wat jij niet weet, omdat ik je dat niet durf te zeggen, is dat al mijn dates mislukken, omdat ik al jarenlang hoop op een kans, ook al is die maar klein, dat ik verliefd mag worden op jou. En dat dat dan wederzijds is. Ik hoop op een dag, waarop jij zegt: ‘Let’s get out of the friends zone. Laten we ervoor gaan’. Ik ben me bewust van alle praktische bezwaren. Ik weet dat de kans op succes misschien wel microscopisch klein is. Maar toch.. toch zou het perfect zijn. We zouden perfect zijn, samen.

Uit niets blijkt dat jij er hetzelfde over denkt. Maar jij merkt ook niets aan mij. Want ik durf het niet te zeggen. Ik durf het je niet te vragen. En misschien is dat voor jou wel precies zo.

Dus Lieve M, asjeblieft, zeg me hoe het zit. Je zult me niet kwetsen met welk antwoord dan ook, maar ik kan niet verder zolang ik het niet zeker weet. Vertel me asjeblieft dat het uitgesloten is, dat er wat jou betreft nooit sprake zal zijn van een echt jou en mij. Dat we echt alleen vrienden zijn, en blijven. Zeg me dat het waar is, zodat ik de optie niet langer open hoef te houden.

En als het niet waar is, lieve M., wordt dan asjeblieft verliefd op mij. Kijk naar mij, hou van mij. Dan heb jij eindelijk een lieve vriendin. En ik eindelijk een man die kan, mag en wil blijven. En samen zullen we gelukkig zijn.

geplaatst door Dizzy - 5468 keer gelezen

beoordeeld 3.5/5 (18 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl