Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 4 april 2010

Single en gelukkig zijn

Sinds ik zelf een blogger op M4M ben lees ik dagelijks de nieuwe blogs. Lijkt wel of ik in een nieuwe wereld ben beland, een wereld van alleenstaanden met al hun lief en leed, ups en downs, maar vooral ťťn van humor en wijsheden. Ik vind het ontzettend leuk en interessant om de blogs te lezen en maak hier dagelijks even tijd voor. Sommige blogs zetten mij aan het denken en andere herken ik wel, maar toch!

Ik ben alweer 3,5 jaar single, was niet mijn keus, maar ja kan gebeuren. De eerste 2 jaar stond mijn hoofd niet naar vakanties. Ik had mijn handen vol aan mijn echtscheiding regelen en verwerken, oude huis verkopen en op zoek naar een nieuwe woning, verhuizen om vervolgens mijn leven weer op de rit te krijgen.

Vorig jaar augustus heb ik een groot tuinfeest gegeven als afsluiting van een voor mij heel vervelende periode, maar ook van een nieuw begin. Ik heb de mensen uitgenodigd die voor mij heel waardevol zijn; mijn zus en zwager, mijn zoon en zijn vrouw, een drie-tal overburen, een vijftal heel goede collega’s met aanhang en mijn beste vrienden. Het is een heel leuk geslaagd feest geworden. ’s Nachts bij de brandende vuurkorf voelde ik me ontzettend rijk en een gelukkig mens. Ik was begonnen aan een nieuw hoofdstuk en het voelde ontzettend goed. Ik was er weer en heel belangrijk ik mocht er zijn van mezelf!

Naarmate ik me steeds beter begon te voelen kwam ook de behoefte aan vakantie weer terug. In de afgelopen 15 jaar ben ik met mijn gezin diverse malen naar Duitsland geweest en toen de kinderen het huis uit waren werden het vliegvakanties naar de zon, een rondreis door Egypte, met de auto een paar keer naar TjechiŽ geweest en tussendoor met z’n tweeŽn diverse stedentrips gemaakt. Ieder jaar tussen Kerst en Oud en Nieuw met mijn zus en zwager een paar dagen naar Antwerpen. Ja en toen was ik van de ene op de andere dag alleen, zonder partner en zonder thuiswonende kids. Het jaarlijkse uitje naar Antwerpen bleef, alleen nu met z’n drieŽn. Ik zag het niet zo zitten om alleen op vakantie te gaan. Wat moet je gaan doen, naar de zon en 2 weken in je eentje aan het zwembad liggen, nou nee. Een huisje of een hotel boeken in Nederland, nee ook niet. Ben nog wel een week naar Limmen geweest, gelogeerd bij mijn oom en tante. Vrienden van mij nodigden mij in januari 2008 uit om in februari mee te gaan op wintersport. Was enthousiast en zag het helemaal zitten, was nooit eerder op wintersport geweest. Ik moest in korte tijd zoveel regelen dat ik in paniek raakte en ben uiteindelijk niet meegegaan, maar de volgende keer in februari 2009 zou ik wel meegaan. In het najaar 2008 belde mijn vriendin op of ik het erg zou vinden om met haar een week naar de zon te gaan in plaats van naar de sneeuw. Ik had hier geen problemen mee en binnen een week hadden we een reis geboekt naar Tenerife. Het was mijn 1e vakantie na mijn scheiding en een week naar de zon in het voorjaar is mij prima bevallen en ik had de smaak van het op vakantie gaan weer te pakken: ik wilde meer. Het toeval wilde dat mijn jongste zoon door omstandigheden niet op vakantie kon en ik bood aan om een huisje te huren en samen met zijn gezin in het najaar een weekje weg te gaan. Mijn voorstel werd dankbaar aanvaard en we hebben een leuke en gezellige vakantie gehad.

Ik vond dat het nu wel tijd werd om de stap te gaan zetten om alleen iets te gaan ondernemen. Het werd een rondreis naar Marokko in maart 2010, een groepsreis. Op 2 januari kwam ik mijn vriendin en haar man tegen in het winkelcentrum, koffie gedronken en ja ze vond het toch knap van mij en spannend om alleen naar Marokko te gaan. Mijn vriendin ging dit jaar met haar man en zoon niet mee op wintersport, zij zou thuis blijven en blijven werken. Ze wilde wel met mij mee, maar ja de kosten en ze vond het toch wel eng: Marokko en een groepsreis! Ze kon zich hier niets bij voorstellen. Ik had eerder een rondreis door Egypte gemaakt en vertelde haar wat ze kon verwachten. Waarop haar man zei, niet zeuren als je mee wilt dan ga je nu boeken. We zijn naar het reisbureau gestapt en mijn reis omgeboekt voor 2 personen. We hebben een hele leuke vakantie gehad, veel gezien en ontzettend veel gelachen. Na thuiskomst de volgende dag een rondreis naar AndalusiŽ geboekt en in september ga ik een rondreis maken door Zuid-Afrika. Zolang je in een groep reis, reis je niet alleen en ben je ook niet alleen, je vind altijd wel met deze of gene aansluiting en er zijn altijd wel een paar reisgenoten die ook alleen reizen. Ik heb het voordeel dat ik niet bang ben om op andere af te stappen en hierdoor maak ik makkelijk contact en daarbij ben ik makkelijk in de omgang. Het gaat mij om de reis en dat ik het met mijn reisgenoten kan vinden en dat we het gezellig en leuk hebben met elkaar. Als ik er contacten aan overhoud is dat mooi meegenomen maar niet het doel van de reis.

Moraal van het verhaal: je kan altijd op vakantie of je nu alleen bent of niet, je moet alleen de soort vakantie aanpassen aan de fase van je leven en de situatie waarin je verkeert.

Het samen wonen met een partner, al dan niet gehuwd, is niet zaligmakend maar het alleen zijn ook niet. Ik ben zelf verantwoordelijk voor mijn eigen geluk en niemand anders. Mijn geluk hangt gelukkig niet af van het hebben van een partner, maar van de mensen om mij heen die mij dierbaar zijn en van een leven waarin ik gelukkig ben en hoe dat leven er uit ziet dat bepaal ik zelf.


geplaatst door Abigail0 - 3687 keer gelezen

beoordeeld 2.43/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl