Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 9 mei 2010

Wat willen mannen??

Waarschijnlijk zouden vele dit willen weten, net zoals mannen zouden willen weten wat vrouwen willen. We gieten het dan even in een algemeen vat wat natuurlijk wel gemakkelijk is maar niet kan want, de eenvoudige reden is dat we allemaal uniek zijn! Geen vrouw is hetzelfde en geen man. Zijn er overeenkomsten Ja, zijn er verschillen Ja! Begint het niet bij gewoon communiceren? Zowel verbaal als non-verbaal. In de wereld van de communicatie wordt zelfs de eerste 2 minuten genoemd als een van de belangrijkste. Waarom? Omdat je dan een hele snelle scan hebt gemaakt van diegene die voor je staat. Is dat de werkelijkheid?

Nee! Want we kunnen in 2 minuten niet iemand werkelijk kennen. Waar letten we dan op, hoe zit het dan in elkaar m.b.t. de click ja/nee? We schakelen even over naar de oer basis van ons zijn als mens. We hebben in ons limbisch systeem (klein oer-gedeelte van onze hersenen welke voor de basis emoties etc. zorgen) een scan voor gevaar, prooi en liefde. De leeuw weet in een fractie van seconde welke Gnoe hij uitpikt om te pakken. Hij, maar toch meestal zij, scan op uiterlijke factoren zoals trekken met een been, jong dier etc. een brekend takje kan je in je slaap van de ene seconde op de andere rechtop in bed doen zitten. En... heb je het wel eens gehad dat bijvoorbeeld, de meester of de juf dicht bij je kwam staan en dat dat een bepaald gevoel gaf van behagen? Later ga je naar al die dingen opzoek. Je scant niet op de trekkenpoot die je straks een kopje kleiner gaat maken maar op diegene die aan je inmiddels steeds volgroeide wereldbeeld voldoet. Dat wil zeggen dat je ervaring hebt opgebouwd met iemand, en/of meerdere dames die ... laten we even een neutraal onderwerp nemen, opgestoken haar hebben. Ik bedoel daarmee in een staartje. Lekker een beetje los niet te netjes. Je vindt dit ‘pittig’ staan. Overal waar je komt scan je op dit soort zaken, waarom, omdat je hier een prettig gevoel bij hebt/krijgt. En willen we dat niet allemaal?
Okay dat is het uiterlijk, dan nog wat er gezegd wordt in die eerste 2 minuten. Als dat andere al zo belangrijk is hoe belangrijk is dat dan? De lach, de woorden..... je kan iets liefs zeggen en als je er als een zoutzak bij staat kijkend naar de grond en schoppende tegen je band van je auto dan bereik je denk ik iets anders dan dat je iemand in die prachtige ogen kijkt en..... zucht! Voel je het?? Nu als dit allemaal zo is dan zien we dat we het moment kunnen maken en breken, toch? Even terzijde -je wilt een relatie - en je staat op de site, omdat je zoekende bent. Je spreekt af omdat je.... zoekende bent. Nu hoor je vele dames die in de eerste zinnen al ergens worden hebben in de strekking van; “ ik heb niemand nodig want ik heb alles goed voor me kaar ik ben gelukkig zo....’’’ HELP!! Is dit een maker of een breker van de sfeer? Waar halen zoveel dames deze zin toch elke keer weer vandaan??? Het wordt bijna de reclame: “Resultaten uit het verleden bieden geen garantie op de toekomst” Als je alles zo goed voor elkaar heb waarom sta je hier dan? Misschien te begrijpen dat dit niet echt opbouwend is. En dat je eigenlijk te horen krijgt dat je voor niks bent gekomen!! Want ze heeft alles immers al! Als man, ben je even een bijproduct geworden, die misschien, als je lief genoeg……. Dit kan leiden tot een bepaald, misschien, gemaakt gedrag wat een reactie op een reactie wordt en de ontmoeting ene andere lading geven dan gewenst. Je moet toch heel sterk in je schoenen staan als man om hier tegen op te kunnen. Ik kan me voorstelen dat dat voor de beginnende ‘zoeker’ wel even slikken is. Ik vraag me meteen af of mannen dit ook doen. Daar ik nooit een date met ene man heb weet ik dat eigenlijk niet.
Laten we nu eens gewoon open tegen elkaar doen en we weten allebei dat als je daar staat te wachten op elkaar en je ziet elkaar dat je meestal wel anders in je vel zit dan normaal. Help elkaar dan en als je al je dingen die je eerder verteld hebt waar zijn, ja OOK je FOTO, dames…. Dan heb je niks te vrezen.
Dan zou ik zeggen.... let it flow...

Dus, en mogelijk startend lijstje.. wat willen mannen,.... ja ik kan alleen in het algemeen praten omdat een ieder het weer anders ziet, maar een man wil volgens mij gewoon open en eerlijk tegenover elkaar. Ja dames ook onder mannen zijn rare snuiters!
• krijgen wat je op de foto zag
• begrip en respect
• open en eerlijk
• uitdagend
• initiatief tonend
• elkaar sterke punten aanvullen
• uitstraling – trots kunnen zijn op..
• kunnen luisteren
• etc.

Vul het aan met suggesties mannen!

geplaatst door YES_YES - 4766 keer gelezen

beoordeeld 2.93/5 (15 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl