Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 28 mei 2010

Année erotique

Leuke generatie 68. De seksuele revolutie werd in Frankrijk één jaar later in het liedje '69 année erotique' door Gainsbourg en Jane Birkin bezongen. Ogenschijnlijk voor velen de tijd waarin alles kon en mocht. Nog net dat overjarige nostalgische hippies, de oudere jongeren van vroeger, me soms niet met respect aankijken, alleen al vanwege m'n geboortejaar. Zij kochten de LP's van Woodstock en te strakke spijkerbroeken die ze op het strand al vrijend vaal probeerden te schuren, terwijl ik in de wieg lag en van dit alles geen weet had.

Wat nou Flower -power? Drie keer naar de kerk op de zondag. En op de zaterdag, boodschappen doen met het hele gezin, bij de Albert Heijn die tot grote vreugde van mijn ouders en tot groot verdriet van de minderjarige gezinsleden, 20km verderop was geopend. Op de tv keken we naar 'Barbapapa' en de 'In de soete suikerbol'. Allerliefste brave animatie filmpjes waarin de slechten er gemeen uitzagen en de goeden altijd lieve stralende pretogen hadden. Tot de goedgekeurde literatuur behoorden; 'Marike's eerste gebed' en 'Kruimeltje'. In het geheim haalde ik 'De Kameleon' en 'De Olijke Tweeling' bij de bibliotheek. Als het ganglicht op de overloop uitging dan pakte ik mijn zaklamp in de vorm van een bijbel met de opdruk 'ik ben het licht in de duisternis' en las boek na boek uit, tot diep in de nacht.

Het lukte me ook weleens om op de zondag 'kerkziek' te zijn. Ik moest dan de kerkdienst beluisteren op m'n radio die ik van de bank kado had gekregen voor het openen van m'n eerste spaarboekje, een knaloranje spaarvarken met blauwe stippen, in het bezit van een zenderzoeker en volumeknop op z'n achterwerk. Het was een van de weinige moment om even aan de controle te ontkomen en te doen waar ik zelf zin in had. Voor mij was het toen 'het summum van verboden plezier' om op m'n bed te gaan springen. Wat ik dan vervolgens ook deed (onder het toeziende oog van mijn spaarvarken die nu wel een heel ander liedje zong), totdat ik de sleutel in de voordeur hoorde morrelen en weer snel, bezweet onder de dekens kroop. Vervolgens kwam m'n moeder dan naar boven om bevestigend vast te stellen dat ik toch echt wel koorts moest hebben, ik zag zo rood en voelde klam aan. Halleluja, gelukkig er gaat niks boven de moederlijke intuïtie!!

In 1980 gaf de onderwijzer in de zesde klas ons seksuele voorlichting door ons een projekt te laten maken over seksualiteit, de zwangerschap en de bevalling. Nadat we vele zwart-wit foto's over bevallingen hadden bekeken en de geluidsbanden van de geboorte van z'n kinderen tot in den treure hadden gehoord, voorzien van een langdradig geëmotioneerd persoonlijk commentaar, was het tijd voor het serieuzere werk. We gingen in de kring zitten en de meester zou gaan vertellen hoe een bevalling in z'n werk gaat. Hij had een elastiekje in z'n handen en zei: 'Stel je voor dat dit de vagina is'. Trouwens, voor het eerst dat 'dat ding' een naam kreeg, dus alom rode hoofden en gegiechel in de kring. De meester liet zich echter niet zomaar van z'n a propos brengen en ging onverstoorbaar verder. Hij trok aan het het elastiekje in zijn handen en hield het iets omhoog terwijl hij zei: 'De vagina is een kringspier en er zit rek in. Kijk nu is het elastiekje 10 cm lang, maar toch zou één van jullie er doorheen kunnen net als bij een bevalling. Vervolgens koos hij de kleinste jongen van de klas uit en droeg hem op door het elastiekje heen te kruipen, terwijl hij zelf de ontsluiting van de vagina simuleerde. Kees was net met z'n schouders door de opening heen, toen het elastiek knapte......grote stilte. 'Ja' zei de meester 'en dat kan ook gebeuren', met die woorden de 'lessenserie' seksualiteit, bevalling en zwangerschap afsluitend en ons in verstomming aan onze eigen interpretatie van het zojuist aanschouwde achterlatend!!

De volgende docent, die meende zich ook keer aan het onderwerp te moeten wagen, was een docent maatschappijleer. Ik was toen een behoorlijke rebel en had al aangekondigd dat ik de manier waarop hij ons zijn mening oplegde 'pure indoctrinatie vond' en het recht had op mijn eigen beargumenteerde mening. ( Kortom die man zal erg blij geweest zijn met zo'n leerling in z'n klas.) Hoewel ik dus weigerde de 'voorgeschreven' meningen en 'leefregels' uit m'n hoofd te leren, zal ik me desondanks altijd kunnen heugen wat er toen onderstreept met rood krijt en in een geel kader in koeienletters op het bord kwam te staan. Namelijk de volgende onvergetelijke zin, waarvan ik nu nog de slappe lach kan krijgen en die bij mij echt een gevleugelde uitspraak is geworden om saaie avonden of feestjes op te vrolijken : 'Leer jezelf met Gods hulp van zelfbevrediging te bevrijden, bid, doe veel aan sport, tel tot tien en hou vooral je kleren aan!'.

geplaatst door Eileen - 5418 keer gelezen

beoordeeld 3.67/5 (15 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl