Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 12 mei 2010

Brothers in Arms 2

Abigail schreef heel mooi:
We zijn bang om weer gekwetst te worden en daar wapenen we ons tegen. We zeggen dat we sterk, zelfstandig en onafhankelijk zijn en onze eigen boontjes kunnen doppen, maar we bedoelen wat anders ..... In feite worden we door de situatie/omgeving gedwongen, we willen niet laten zien hoe kwetsbaar we zijn en verdriet hebben, want we willen niet zielig gevonden worden. Vooral niet laten zien hoe hard we moeten vechten om weer een nieuw leven op te bouwen om weer gelukkig te kunnen zijn, al dan niet met een partner. We moeten ophouden met het leveren van een strijd, met jezelf en met die ander, je te bewijzen. Wees jezelf, je mag er zijn, je bent wie je bent. Als je dit kan toelaten dan heb je de helft al gewonnen en geeft een innerlijke rust.
Treffend en open, dank! Daar staat iets zeer belangrijks. De angst om weer gekwetst te worden!!
Laten we even terug gaan naar de baby tijd. Toen kroop je wat rond en had op een bepaald moment genoeg van tegen die benen aan te kijken en besloot om maar te gaan staan. Immers de mogelijkheden leken wel veel ruimer als je kon lope. En je begin met staan. En dat viel nog niet mee! Vele keren opstaan omvallen, op je rug, op je neus, huilen en blauwe plekken en niemand die je hielp! Ook niet diegene die altijd zo lief waren en welke je vertrouwde als... geen ander. Zelfs zij niet!
Stel dat je dit door trekt naar het nu, je huidige situatie, dan zijn we, na een relatie breuk, weer aan het leren staan en lopen. Dat gaat met veel vallen, huilen, opstaan gepaard met de blauwe plekken welke verzorgt dienen te worden en de ervaringen mee nemen maar vooral koesteren.
Hoe had dat kind, die baby het aangepakt als hij net heel hart gevallen was,nee ... niet een keer... al 10x! En,.... Zij/hij ‘met frisse moed’ elke keer er weer tegen aanging? Met de kans op vallen, JA! Maar het uiteindelijk doel.....lopen!... net als die andere.. Hoe zou het zijn als jij dat doel blijft zien hoe jij je leven wilt indelen, wat voor vorm heeft/krijgt het, wat ga je doen en hoe ziet het eruit, hoe voelt het??
Waarom gaat het niet zo gemakkelijk met die andere?
Uitleg;
Je database aan ‘stappen’ die je maakt bij bijvoorbeeld romantisch eten zijn veel;
• tafel gedekt op een bepaalde manier
• bepaald gerecht
• kaarsjes
• dat bekende nummer op de audio
• je mooie lieveling kleding.
• Jouw beeld van een romantische avond

Al die dingen zijn gekoppeld aan een eerder moeten met iemand. Net als Yesterday van de Beatles is gekoppeld aan een moment, aan een plek aan een ...persoon.
We noemen dit ankers, modaliteiten en sub modaliteiten.
We kunnen ze beter verbreken, want dan hebben we echt iets nieuws.
Veel mensen doen wat aan hun uiterlijk, haren laten knippen, de inrichting, andere muziek keuze en ......etc.
Kort om dat is een andere aanpak waardoor een ander effect gaat optreden.
Nog even terugkomende op Abigail.... “We zijn bang om weer gekwetst te worden en daar wapenen we ons tegen.” Je zou je kunnen afvragen waarom kan ik gekwetst worden. Waarom laat ik iemand anders ooit macht over mij hebben op een zodanige manier dat ik een slachtofferrol kom?
Is dit gemakkelijk om om te zetten/ Nee, is het onmogelijk, nee,.dus.....

geplaatst door YES_YES - 4169 keer gelezen

beoordeeld 3.22/5 (9 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl