Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 10 mei 2010

Brothers in Arms

Beste M4 lezers.
Op een eerdere blog – Wat mannen willen- reageerde Eileen met het volgende:
Op zoek naar een nieuwe relatie, ben je soms bang, bang om je afhankelijk op te stellen. Ik denk dat bewust 'gegeven' afhankelijkheid een kadootje kan zijn in een relatie, iets wat je geeft en waar je je in kunt wentelen, maar alleen maar z'n waarde heeft als je het op elke willekeurig moment weer 'terug' kunt nemen. Dus als er op een profiel staat; 'ik heb m'n zaakjes goed voor elkaar en niemand nodig', lees dan: 'ik red me wel, ik wil me wel openstellen, maar ben bang mezelf te verliezen'. Althans zo lees is dat.

Dank Eileen en hier staat iets heel belangrijks!
Vele hebben een langere relatie achter de rug. Een relatie waar je in bent gestapt uit, wat vaak lijkt, een ander bewust- zijn. En daarvoor lijkt het, als je achteruit kijkt dat je toen gek moet zijn geweest. Is dat zo: NEE! Je weet meer, je was toen anders- jonger- nieuw- naïef………. Doch daar gebeurde iets met het zelfde hartje en hersens die je nu hebt doch met meer ervaring maar vooral……. Veel negatieve ballast!
Films, boeken, verhalen, vrienden en vriendinnen hebben allemaal bijgedragen dat je iets negatiever interpreteert dan dat het is. Een bos bloemen is geen lief moment van de ander maar – wat heeft hij/zij goed te maken?
We willen allemaal die ellende die tot de scheiding van je ex en/of je vriend/vriendin leiden vergeten. Kan dat? NEE! Zoals mijn oude leermeester eens zei;’ we willen prettige dingen versterken en pijn vermeiden!’ maar waar zijn we nu mee bezig.....met die verharding, scepsis, terughoudendheid, rem erop, laat hem maar eerst..... reageren,.
Je zegt eigenlijk wil ik weer gelukkiger worden dan ik was, en in mijn eentje ben! Wat heb ik daarvoor nodig, die en die ingrediënten. Waar vind ik die? Bij een partner die.... een .... in zich/haar heeft. Zie ik deze....? nee! Want , staan we nog wel objectief tegenover de input van de ander die uit de grond van haar hart/zijn hart j mailt, afspreekt met zenuwen in de schoenen, loopt te dartellen van de verliefdheid en dingen wel eens anders doet....
We willen allemaal, liefde, geluk vergroten, tederheid, vertrouwen, respect, klein kunnnen en mogen zijn!

Hoe kunnen we nu de kans op weer gelukkiger worden nu vergroten?
Ga even zitten, haal diep adem, neem alle positieve dingen van een vorige relatie met je mee en berg deze op in het meest kostbare ‘kistje’ in je hart.
Laat de negatieve zaken, welke je nu constant belemmeren, los. Je hebt hier niets aan en zijn een blok aan je been.
Iets om over na te denken!! ???
Zo misschien wordt het nu leuker om elkaar te ontmoeten en daadwerkelijk een relatie te starten met minder blokken aan het been dan eerst.
En als er meer zoals Eileen naar deze materie kijkt... echt geven om elkaar is volgens mij .... begrip tonen en helpen om met dit ‘bang voor verliezen’ om te gaan.
We zijn allemaal meer of minder met schade uit een vorige relatie gekomen.
Verwacht dan ook niet dat de ander niks heeft.
We zijn BROTHERS IN ARMS!

geplaatst door YES_YES - 4435 keer gelezen

beoordeeld 2.64/5 (14 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl