Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 17 mei 2010

Catch the Rainbow

Ik heb al regelmatig geschreven over de liefde voor muziek dus jullie zijn inmiddels gewend dat het een belangrijk onderwerp voor me is. Passie daar draait het allemaal om in het leven. En muziek maakt daar voor mij deel van uit. Maar hoort verdrietig nieuws wel thuis op een site als deze? Ik denk het wel, in de zoektocht naar de liefde van je leven draait alles om geluk en blijdschap. Echter verdriet hoort er helaas ook bij. Yin en yang.

Het is dan ook dat ik met de tranen in de ogen, luide muziek in de oren en wijn in de ene hand nu typ over het overlijden van rocklegende Ronnie James Dio. Een naam die velen van jullie helaas niets zal zeggen maar die vanavond is overleden na een relatief korte maar heftige strijd tegen een ziekte die als veelkoppig monster voorkomt. Oh nee, niet weer zo'n weirdo die het overlijden van een bekendheid persoonlijk aantrekt, hoor ik jullie denken. Het is alleen dat dit nieuws zo f***ing dichtbij komt. Niet alleen ben ik jaren fan maar vooral omdat een goede vriend van me net (tijdelijk) herstelt is van hetzelfde veelkoppige monster, maar die over enkele jaren net zo hard weer getroffen kan worden. En dat maakt het dat ik me dit persoonlijk aan trek....

Samen zijn we erg veel naar de concerten van Dio geweest... Samen met nog een andere vriend waren we de drie musketiers die stad en land afreisden om deze hardrockgod te zien. Oh ja voor degenen die 'm nu nog niet kennen, Dio was ook de stem van de kikker in de video 'Love is All' van Roger Clover & Friends. Elke 30-plusser weet het nu vast weer. Oh en hij was een tijdje de zanger van Black Sabbath, zoveel beter dan Ozzy...

6 december 1993 was de eerste keer dat ik Dio live mocht aanschouwen. Na de vele successen in de jaren '80, die voor mijn tijd waren, was het een tijd stil rondom deze fantastische zanger. Maar in 1993 verscheen een nieuw album en was ik verkocht. Vredenburg heeft op die zesde december nog nooit zo gerockt als toen. Okay in de jaren '80 is er zelfs een concert live opgenomen van Dio maar dat was anders. In '93 heeft de zanger de band nieuw leven ingeblazen en was het feller en harder dan ooit. Van begin af aan stond ik tegen de barrier gedrukt, vlak voor de basgitaarspeler. Een plek die werd beloond met het vangen van het drumstokje aan het einde van het concert. Awesome. \m/

Oh ja, niet-rockende lezers... Dit \m/ teken komt dus van Dio. Hij was de eerste die ermee begon. Het ultieme teken voor rockers wereldwijd.

Verder staat het concert in Paradiso in Amsterdam in mijn geheugen gegrift... Het was voor het eerst dat ik een groep van ongeveer 10 vrienden en collega's (waarvan de meesten niet van deze rock hielden) mee kreeg naar Amsterdam om de legende Dio te aanschouwen. Het was ook de tournee waarbij hij teruggreep op het oude oeuvre van Rainbow (ultieme superband van 1976 tot 1979, beste line-up) en 'Catch the Rainbow' speelde. Kippenvel.

Zo'n goed concert dat de dag erna ik op het werk door de twee rockvrienden gebeld werd om bij te praten. Al snel besloten we om spontaan naar België te rijden om het concert die avond nogmaals te aanschouwen. Ik ging eerder weg van het werk en we zagen elkaar bij de grens om in één auto verder te gaan. Klokslag acht uur waren we in de zaal om net het begin van Dio mee te maken.

En zo kan ik nog wel even door gaan... Concerten in Hardenberg, Los Angeles, Tilburg, Auckland etc etc. Maar daar zal ik jullie niet mee lastig vallen. Alleen nog met het verzoek om in september de nationale collecte van KWF Kankerbestrijding te steunen want samen kunnen we actie ondernemen. We zijn al veel creatieve genieën verloren aan deze ziekte – waaronder Dio vanavond – maar samen kunnen we actie ondernemen. Dank. Ook namens mijn rockvriend.

Catch the rainbow... Het motto dat mijn leven sinds jaren beheerst en de titel van een geweldige song is. Gaan voor het uiterste, ongeacht hoe ver weg of hoe lastig het te bereiken lijkt. Als je het wil, kan het. Iets om goed over na te denken en bij stil te staan. Doen wat je wilt. Ga ervoor. Geldt trouwens ook voor het daten. Succes. En volgende keer weer een vrolijker blog van mij. \m/

geplaatst door Pigpen - 4793 keer gelezen

beoordeeld 3.22/5 (9 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl