Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 30 mei 2010

De droomprins(es) bestaat alleen in onze dromen.

Ik ben even vreemd gegaan! Ik heb me ingeschreven op een andere datingsite. N.a.v. mijn inschrijving heb ik even een leuk contact gehad met een man. Leuke korte berichtjes naar elkaar verstuurd. Ik was vergeten om foto’s van mij te plaatsen. Toen ik foto’s had geplaatst kreeg ik een berichtje: nu ik je foto’s heb gezien blijkt er geen vonk over te slaan. Sorry, ik wil het hierbij laten! Heel kortzichtig en kort door de bocht. Deze man selecteert duidelijk op uiterlijk, prima is zijn keus. Echter zijn antwoordt heeft mij wel aan het denken gezet.

We zoeken en selecteren op datingsites op basis van een foto en een profiel. We zijn op zoek naar een bepaald type man/vrouw en selecteren op uiterlijk, lengte en wat al dan niet meer. Verder kijken we naar het profiel. Ja waar kijken we naar, wat vinden we belangrijk in de ander? De ideale man/vrouw bestaat niet. Ja in onze dromen, maar in hoeverre is het beeld van onze droomprins(es) realistisch? Naar wat en wie zijn we naar op zoek? Hoe vaak krijgen we geen reactie in de trent van: sorry maar naar aanleiding van je foto en profiel is er geen vonk/klik o.i.d.! Soms krijgen we helemaal geen antwoord of als je een klein beetje geluk heb een standaard berichte met een dank je wel voor je reactie. Beste mensen zo werkt het toch niet! Matching is een waanidee en de ideale match bestaat niet. Zeker niet als je het puur en alleen baseert op gemeenschappelijke hobby’s en interesses. Je kunt pas inschatten of iemand bij je past en leuk en aardig is als je met elkaar gaat chatten, mailen, bellen. En niet geheel onbelangrijk als je elkaars stem hoort, elkaar in levende lijve ziet, ruikt, voelt, proeft. Met andere woorden als je kennis maakt met elkaar in real life! Waarom gebeurt dit zo weinig, waarom wijzen we elkaar af op basis van een foto en een profiel? Waar zijn we zo bang voor?

Met een andere single een kop koffie gaan drinken kan toch ook leuk en gezellig zijn? Je kan samen toch een leuke middag hebben, zonder dat je nou gelijk voor elkaar in katzwijn moet vallen? Wat natuurlijk wel belangrijk is om de ander in zijn/haar waarde te laten en te respecteren, want een ieder stelt zich kwetsbaar op bij een 1e ontmoeting. De een is dan ook nog nerveuzer of zenuwachtiger dan de ander en niet iedereen is in staat om de ander op zijn gemak te stellen, hou hier rekening mee!

De meeste relaties ontstaan vaak na verloop van tijd als je elkaar beter heb leren kennen. Verliefd worden op het eerste gezicht gebeurt in romans en in films. Oke soms ook wel in real life en uiteraard in onze dromen. Denk eens terug aan hoe je je ex-partner(s) heb leren kennen? Je bent elkaar tegengekomen in het uitgaansleven of bij buren of vrienden/kennissen/familie. Je vond de ander leuk om …… ja om wat? De lach, de blik, een bepaalde eigenschap, karaktertrek misschien?

Ik weet dat vele van ons meerdere malen een afspraak hebben gemaakt voor een kop koffie en dan blijkt het toch niet te klikken om wat voor reden dan ook. Het is dan wel zo sociaal om dit aan de ander te melden en niet niets meer van je te laten horen. Dat is ongehoord. Je besteed tijd en energie aan elkaar, je bent aan het aftasten en als blijkt dat de ander tegenvalt zeg dat dan. Dat kan heel simpel door een sms-je of een mail of even een belletje kan je het uitleggen en kan de ander hierop reageren. Ben jij er zo eentje die niets meer van zich laten? Hoe zou je het zelf vinden als de ander dit bij jouw doet? Zou je toch ook niet leuk vinden. Als dit je vaak is overkomen, dat de ander niet degene is waar je naar op zoek bent, dan lijkt het me wijs om eens naar je profiel te kijken en je af te vragen naar wat en wie ben ik op zoek? Want als je telkens afspreek met iemand waar je geen klik mee hebt dan doe je iets niet goed, toch! Misschien ben je wel op zoek naar die droomprins(es) uit je dromen die niet bestaat. Niemand is volmaakt, ik niet en jij ook niet. Dus geef niet op en blijf elkaar ontmoeten.

Geef je zelf en de ander een eerlijke kans. Maak kennis met elkaar, ontmoet elkaar. Een nieuwe partner leren kennen en een relatie opbouwen kost tijd en energie. Het gaat niet om het uiterlijk. Mensen zijn complexe wezens en de meeste van ons zijn gevormd door het leven. We doen ons zelf en de ander te kort als we elkaar blijven afwijzen op basis van een foto en een profiel.

Een 1e ontmoeting op een zonnige dag op een leuk terras ergens in Nederland. Geniet er van en misschien, heel misschien maak je samen een nieuwe afspraak omdat je elkaar toch wel leuk en aardig vindt en elkaar beter wil leren kennen. En zo niet, dan heb je, in de meeste gevallen, wel een leuke en gezellige middag gehad. Heel veel plezier met het daten en veel succes allemaal.

Abigail

geplaatst door Abigail0 - 5398 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl