Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 25 mei 2010

De lente begint

22 mei
Prachtige dag

Strakblauwe hemel
Bomen vol in blad, seringen in bloei
Frisse lucht die langs me woei
Nog geen insectengewemel

23 mei
Kunstvlaai

Slightly depressing art exhibition
Much boredom blood&violence
I saw guilt&alienation
Yet in life we want beauty happiness&innocence

24 mei
Life&love

Invisible forces from above
We make love among us or on our own
There are no rules for a unique white dove
It can be stronger than death or simply be blown

Eindelijk: het goede weer is begonnen. En hoe. Nog steeds bloeien de kastanjes, is het nog fris en toch is het zomers. Eigenlijk geen dag voor een somber kunstevenement. Overigens: de somberheid zit niet in de locatie, want het Amsterdamse Westerpark is juist zo'n mooie plek voor kunstevenementen. Het zit 'm in de tentoongestelde artefacten. Het bloed spuit je om de oren, zeg maar, begrafenisstoeten, wapens, voorstellingen over oorlog, vervreemding thuis, verveling. Er waren enkele ambachtelijk mooie dingen, een paar mooie erotische beelden, maar de toon is toch overwegend zwartgallig. Ik vond het geen opwekkend evenement, maar was toch blij dat ik geweest was. Heel consequent allemaal.

Vreemd dat er in de kunst vaak zo'n kritische, schuldbewuste of duistere toon aangeslagen wordt, terwijl mensen, ook kunstenaars, in hun dagelijks leven eigenlijk vooral schoonheid, onschuld en geluk willen. Zou het te maken hebben met teleurstelling, of met onbehagen? Of met het idee dat je kritisch moet zijn, als je goed bezig wil zijn. Zelf vind ik weleens: er is eigenlijk geen regel voor wat kunst is. Iets lieflijk-onschuldigs is, voor mij dan, een welkome afleiding naast alle onthoofde, vervreemde, eenzame, groteske figuren. Echter dat is maar een mening, niks meer en niks minder.

Zo willen we ook graag een leuke, intelligente en bijzondere verschijning naast ons als partner. We zien zovelen op een datingsite zichzelf aanbieden en laten onszelf van onze mooie, goede kant zien. Zijn hoffelijk naar elkaar in de chat, gaan monter correspondentie en ontmoetingen in. En als het dan tegenvalt en de relatie is voorbij: goed moment om de kunsten in te gaan en een stukje stevig kritisch geluid te laten horen? Of, als het wel lukt allemaal, een stukje paradijs te laten zien aan de wereld? Juist dat laatste is een geweldige uitdaging, zowel in het leven als in de kunsten. Een deel, aantal van, in ons zal teleurgesteld worden. Perfectie is paradijselijk, dus niet van hier en nu en ik onthoud:P me nu van praktijkvoorbeelden.

Maar: is er een regel voor wat liefde is? Wie heeft daar het verlossende woord op waar we allemaal mee verder kunnen. Volgens mij is liefde dynamisch en mensen zijn allemaal weer net uniek, ook al lijken ze nog zoveel op elkaar. Verder denk ik dat de liefde een godsgeschenk is, maar dat is een kwestie van geloof. Ik vind het al heel wat als ik voor mezelf een regel bedenken kan. En aanhouden ook nog. Wie eenmaal in het appartementengebouw, dat mijn hart is, leeft, houdt altijd z'n kamertje daar, al is hij of zij vrij om te gaan of staan waar ie wil. Immers ook van wie weggelopen is, blijft een levende herinnering achter die zo nu en dan, de een vaker dan de ander, wordt afgestoft. Tenzij de persoon er echt uitgezet is, maar dat gebeurde niet vaak. Op de Spaanse bruiloft van mijn neef, zijn vrouw is Spaans, zei de pastoor: 'Liefde is sterker dan de dood' en ik denk dat dat voor sterke echte relaties tussen mensen waar is. Aan mijn ouders bijvoorbeeld denk ik meerdere malen per dag. Ook weleens negatief, maar toch. En dan heb je nog de kaartenhuisliefde waar de kaarten niet meer dan tweedimensionaal:))) zijn, zo'n filmrequisietendorp dat omvalt zodra je het aanraakt en dat komt dan omdat de persoon niet echt blijkt te bestaan. Een creatie van ((((zichzelf)))) is. Ik zeg maar niks meer.

Ilse 24052010

geplaatst door Ilse - 4956 keer gelezen

beoordeeld 3.25/5 (4 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl