Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 13 mei 2010

De sprong wagen in ongewisheid

03 mei
As hard as it is

To put a basic trust

In someone is a must

If you want any relation with them

Ignoring their words causes a mayhem

10 mei
We don't know what comes

Scary thought to adhere

Yet our only security

So no need for fear

Act, think in purity

10 mei
Wel of niet

Soms denk ik: laat maar

Er zijn belangrijker zaken dan dat

Maar: veiligheid, het verleden is niet dat

Wat dicteren mag, geluk zit niet daar

11 mei
Duidelijkheid

Onzekerheid in relaties schaadt

Wordt een gezondheidslek

Ga liever op je bek

In duidelijk uitspreken ligt slechts baat

11 mei
In gesprek

Het zuivert de lucht

Mits specifiek en persoonlijk

Spanning of onzekerheid ontlucht

Licht verjaagt duisternis gewoonlijk

12 mei
Energetic

First time since long I'm not tired

I'm happily wired

It's a good morning

To the world some warning

Heerlijk was de meivakantie, al was het koud in Londen. Daar geldt hetzelfde als overal in Europa: het autoverkeer (dat ook vroeger al veel was) is geëxplodeerd in aantallen. Dat is vermoeiend. Verder vind ik de stad leuker, uitdagender en gevarieerder dan ons eigen zo mooie Amsterdam, dat ik weer leuker, uitdagender en gevarieerder vind dan Parijs. Mijn zoon is ook enthousiast.

Maar: op de achtergrond, gelukkig op nette afstand, reisde mijn bijna-date zo goed als onmerkbaar mee. Ik was vast van plan na mijn vakantie contact te zoeken. Maar de twijfel en vooral gebrek aan durf slaan weer toe. Ik denk: wat heb je eraan, zo'n contact op afstand. Het valt vast weer tegen. Evenwel: uit de foto's, brieven en blogs blijkt toch een aardige en mogelijk passende persoonlijkheid en juist het feit dat hij blogt en jonge kinderen heeft, is een garantie tegen grove oneerlijkheid. Of: hij zal afgeknapt zijn op mijn wantrouwen en liever verder kijken, waar hij elk recht toe heeft uiteraard. Of hij heeft wellicht al met succes verder gekeken en is nu met iemand anders in gesprek. Het laatste dat ik wil, is iemand lastig vallen. Ik weet dat ik het gewoon moet proberen, voor mijn eigen rust is het ook beter. Eigenlijk is het nog een prettige gedachte ook, dat uit die drie miljard mannen op aarde maar één voor mij bestemd is, dus de kans dat het nu mislukt, is bijna 100%. Wat heb ik dan te verliezen, beter nog, wat kan het me schelen? Die gedachte geeft me net dat ene duwtje om het gewoon te proberen.

Ik ben weer in gesprek met hem. Aanvankelijk was de reactie nog net geen 'wat moet je nou nog', maar: hij blijkt open te staan voor nieuw contact. Ik ben meteen specifiek en verlaat de algemeenheden. Het contact is warm, ook nu weer, al weten we niet wat komen gaat en of er echt een match is, maar om dat eerste blijft de deur open. Er zijn de nodige overeenkomsten en enkele verschillen, ook in wensen, die er toe kunnen doen. Dat wat bepaalt of er een match komt, valt nog te bezien. Meestal is niet te zeggen hoe het komt dat mensen bij elkaar komen en de meest rare combinaties komen voor in het echte leven. Waarmee nog niet gezegd is dat hij en ik dat laatste zouden zijn. Ben benieuwd hoe het verder gaat, maar: heb inmiddels geleerd om koortsachtige drukte aan mijn deur voorbij te laten gaan, want dat trek ik allemaal niet.

En een prettige bijkomstigheid: nu ik er duidelijk beter aan toe ben dan een jaar geleden, sta ik 's ochtends op vol plannen. Een goed gevoel en een belofte. Beetje jammer dat het weer niet meewerkt, maar ook dat hindert me minder.

De actualiteit dringt zich op. Een vliegtuigramp in Tripoli heeft maar één overlevende: een Nederlands kind. Een wonderbaarlijk gegeven in een triest drama. Maar het geeft ook aan hoe vergankelijk alles is, hoe je je moet neerleggen soms bij wat gebeurt, al je zoektochten naar wie of wat dan ook ten spijt. Ik geniet en ontspan me nu en hopelijk morgen weer. Of niet. En dat zeg ik als lid van een datingsite, en poog ook deze mogelijke tegenstrijdigheid in mildheid te overdenken. We kunnen het niet helpen dat het leven keihard is en proberen er iets van te maken voor onszelf.

Vanavond las ik de nieuwe blogs op M4M, waarop deze opmerking op 'Brothers in Arms 2' van Yes_Yes: 'Vooral niet laten zien hoe hard we moeten vechten om weer een nieuw leven op te bouwen om weer gelukkig te kunnen zijn, al dan niet met een partner. We moeten ophouden met het leveren van een strijd, met jezelf en met die ander, je te bewijzen. Wees jezelf, je mag er zijn, je bent wie je bent. Als je dit kan toelaten dan heb je de helft al gewonnen en geeft een innerlijke rust.' Erg juist getroffen: waarom pesten we onszelf met stoere praatjes naar de buitenwereld toe. Zo werkt het bij mij: enerzijds houd ik een slag om de arm en voorzichtigheidsmarge aan, als ik een nieuwe man (of ook vrouw of anderszins gewenst project) ontmoet. Ik zeg vol overtuiging: ik kan iets willen, maar moet niks. Anderzijds zijn er momenten dat ook ik er doorheen moet en mijn positief verlangen kenbaar maken moet. Zonder angst voor gezichtsverlies zeggen dat ik vriendschap met deze mens wil, of die baan of dat huis wil. Duidelijkheid levert soms afwijzing op, maar dat is nog geen gezichtsverlies als je je aan de normale regels van de sociale omgang houdt, integendeel.

Ilse 12052010

geplaatst door Ilse - 4779 keer gelezen

beoordeeld 2.2/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl