Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 13 mei 2010

De uitdaging!

Ik staar.
Naar het lijstje op mijn scherm. Een gevarieerd lijstje van mannen…met interesse. Ik lees. Profielen, zoals dat zo mooi heet. De mannen op de foto’s staren me uitdagend en nogal spottend aan.

In mijn hoofd hoor ik een zeer bekende stem, sinds mijn jeugd:
“Je durft niet hè? Zo gaat het bij jou altijd. Schrijf je je ergens voor in, krijg je reactie…vind je best leuk, geef maar toe…maar dan reageer je niet!” “Stom wijf”

Daarna mijn moeder: “Wat heb je gedaan? Op een dating site? Mens, je hebt de grootste vriendenkring van iedereen die ik ken, daar moet toch iets te vinden zijn? Er zijn nu genoeg mensen die klaar zijn met hun eerste huwelijk, daar kan jij dan mooi inspringen. Maar zo’n etaláge, alsof je bij de dierenwinkel voor het raam een puppy mag uitzoeken. Zal je net zien dat jij als zielig pupje helemaal alleen als laatste overblijft. Net zoals nu eigenlijk…tja erger kan het eigenlijk niet worden. Gezellig dat je d’r bent kind.”

Een vriendin van me spreekt haar tegen: “Doen joh! Het is He-le-maal Ge-wel-dig! Stan en ik zijn nu al twee jaar samen. Heerlijk elkaar niet meteen in real life te zien. Ongegeneerd vragen stellen, tot je een ons weegt. Alles mag. Kan soms best wel spannend worden. Rustig kiezen. Foto’s kijken. Bio’s lezen, turn on’s turn off’s, hobby’s…je moet er toch niet aan denken dat je met iemand samen bent die niets liever doet dan vissen. Onder zo’n enorme paraplu. Dat jij daar dan bij weer en wind ook onder moet, met je thermos met koffie met melk en suiker er al in. Tegen de rug van je vent aankijkend. Niet mogen praten. ‘Anders schrik je de vissen af’. Oh, god ja…dat heb jij één keer gehad. Had je dat boekje bij je van Herman Finkers…en je lacht zo hard…Je kon meteen naar huis, Hi-la-risch. Maar Stan, Stan is geweldig. Heb soms het gevoel dat ik echt de laatste leuke heb.”

Intussen staat mijn rijtje mannen nog steeds in de wacht. Doodstil.

Ik besluit. Ondanks het label etalagevrouw en mijn vriendin die de laatste leuke eruit heeft gevist, ga ik dit doen! Ik heb A gezegd…en nou die B nog…

‘Beste Willem, wat leuk dat je gerea…… backspace, backspace, backspace...
Ach vergeet t, ik kan nu het echt niet! Misschien volgende week…


geplaatst door Elise - 4794 keer gelezen

beoordeeld 3.18/5 (11 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl