Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 17 mei 2010

Een alternatief terras

In 't grote huis dat me toelaat maar niet omarmt (beetje kil aandoende nieuwbouw) biedt het raam van de woonkamer zicht op de tuin.

De naam `tuin' mocht de oppervlakte achter het huis niet dragen bij aankomst, want was door de vorige bewoner (een militair) geheel betegeld en omheind met schuttingen en zo herschapen in een soort van schuttersputje; toonbeeld van beroepsdeformatie. Ik heb vervolgens wat tegels gelicht en een en ander aangeplant, zodat het nu tenminste als een tuin oogt. De vogels zijn er gewaardeerde naaste buren. Af en toe spettert een club mussen in een op de grond omgekeerd tuintafelblad dat zo een perfecte combinatie vormt van drinkbak en bad, want niet onveilig diep en dat collectief baden staat garant voor een glimlach op de lippen. Sinds kort huist er bij wijze van nieuwe attractie een koolmezenpaar in de nestkast die ik heb neergehangen. Het is leuk om zo'n zich ontwikkelende relatie te observeren. Eerst werd er driftig ge´nspecteerd: `is er wel een kookeiland, is 't dak waterdicht, genoeg ruimte voor het kroost?' Vervolgens werd de rand van de opening een beetje ruw gemaakt met de snavel, vermoedelijk om te voorkomen dat de pootjes wegslippen. Toen werd er natuurlijk gesjouwd met veertjes, takjes en pluis om de boel een beetje te isoleren en comfortabel te maken.
Verbazingwekkend hoe ze zich van een nabij takje door de opening van de nestkast weten te jagen als trefzekere dartpijltjes van `Barney'. De aanvliegende mees laat schelle geluidjes horen aan de binnen zittende en voorkomt zo een botsing bij de ingang.
Ik heb mijn oor al verschillende keren te luister gelegd tegen een van de houten schotjes en vandaag was er bij tikken op 't hout (de jongen, tuk op een vette rups, zo misleidend;-) voor 't eerst gepiep te horen.
Mijn tuin lijkt me een goede plek voor een date. Dan haal ik de schuifdeur achterin van 't slot, zodat mijn aanstaande als vogelaarster plaats kan nemen in een van de tuinstoelen die ik richting nestkast geplaats heb. Daar kan ze dan net als ik genieten van de perfecte match die gekenmerkt wordt door trouw, kwieke zang, tractaties op culinaire hoogstandjes (rupsen, vlinders, kevers) en een optimale verdeling van taken zich uitend in ouderzorg en gezamenlijk buiten zetten van het vuilnis (verwijdering van uitwerpselen van het kroost).
Door de luxaflex heen kan ik haar dan rustig observeren. Ik hoef me geen voyeur te voelen, want ze weet immers dat ik er sta. Als 't goed is, vindt ze het leuk en genieten we met z'n allen van de wereld op veilig microniveau, vogels en mensen! Ondertussen maak ik dan koffie en bedien op mijn eigen terras.

geplaatst door Elias2 - 4835 keer gelezen

beoordeeld 2.86/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl