Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 8 mei 2010

Ervaring is de moeder der wijsheid

De vlinders van liefde versieren ongewild mijn innerlijk. Haar blik, een mengeling van verleiding en vriendelijkheid, lijkt alsof ze verlegenheid wil etaleren. Terwijl Vera haar gelaat neer slaat, rollen mijn ogen over haar ranke lichaam. Ik vind haar mooi en ook weer niet. Haar foto’s die ze me de afgelopen maanden had toegezonden, een de zweem van uitdaging en hunkering, hadden hun bedoelde werking niet gemist.
Mijn vleugje vrouwelijke intuïtie meende ook een ongelukkige vrouw in haar ogen te lezen.

“Ja”, antwoordt Vera, als ik haar vraag of ze een drankje bij de koffie wil. Onze eerste ontmoeting is wat ik ervan had verwacht. Ze is vriendelijk, een beetje dienstbaar, mooi.
Ik leg haar de kaart voor en Vera kijkt er vluchtig overheen. De snelheid waarmee ze de kaart dichtklapt verraadt dat ze al weet wat ze wil: cognac.
Met een ingehouden lach en licht opgetrokken wenkbrauwen bestel ik zonder er iets over te zeggen.

Ik ken Vera nu 4 maanden. We hebben per mail, chat en telefoon contact gehad. Aanvankelijk viel ik voor haar verschijning. Gaandeweg is dat langzaam gevloeid naar bewondering, voor haar contactuele slimheid, de wijze waarop ze me wist in te pakken, haar zienswijze over een relatie en haar innemende warmte. Lange discussies over kunst. Haar mening, dat het haar om de persoonlijkheid ging, deed me uiteindelijk voor haar vallen. Fysieke en mentale aantrekkingskracht had zich onweerstaanbaar gebundeld.

De door de bomen spelende zon maakt onze wandeling langs de winkeltjes zeer aangenaam. Het spel der verleiding was begonnen vanaf de eerste ontmoeting. Tijdens de koffie met cognac had Vera een aantal keren mijn hand vast gehouden. Het voelde als ondersteuning van haar woorden, maar ik vertaalde dat als een duidelijk signaal van genegenheid.
“Ik kan niet zo hard lopen” zei Vera, terwijl ze een been omhoog steekt om haar high heels te laten zien. “Ik heb geen haast”, antwoordde ik. Die hakken zijn me wat te hoog, net zoals haar kleding wat te uitdagend is. Ik kan het moeilijk omschrijven. Vera geeft me een arm en we kletsen en lachen ontspannen.
Om onverklaarbare redenen komen er vragen bij me op. Ik besluit ze niet te onderdrukken. “Hoe gaat het met je sollicitaties”, vraag ik.
“Ach”, zegt ze, haar schouders ophalend, “er is bijna geen werk en het betaalt ook slecht”.
“Ik snap dat niet, met jouw opleiding, jouw leeftijd” antwoord ik. Vera kijkt zwijgend naar de etalages.

Onze heerlijke avond met een tongstrelend diner, eindigde in een wandeling door het park. De schemerring verdwaalt in de nacht. We belanden op de rand van mijn bed in mijn hotelkamer en overleggen wat we gaan doen de volgende dag. De opgebouwde seksuele spanning is bijna ondragelijk. Moet ik het initiatief moet nemen? Alles zegt me dat Vera daar volledig open voor staat. Alsof ze mijn gedachten kan lezen vraagt ze grijnzend of ik zin heb in seks. Mijn feromonen moeten zeker door de lucht gieren denk ik en zonder een seconde twijfel te willen uitstralen knik ik bevestigend.
“Als je wilt kunnen kan dat ook”, zegt Vera, normaal kost dat € 100,- maar ik moet eerlijk zeggen dat ik ook wel zin in je heb dus ik doe het voor € 50,-".
Mijn broek zakt af. Figuurlijk dan wel te verstaan. “Hoe bedoel je?”, probeer ik nog, in de hoop het verkeerd te begrijpen. “Zie het als een deal”, legt Vera glimlachend met veel begrip uit. “Jij wilt wat en ik wil wat. Ben ik geen € 50,- waard”? vraagt ze gemaakt verbaasd.

Vijf minuten later sta ik voor het raam van mijn hotel. “Hoe had je zo stom kunnen zijn?” Ik probeer mijn schaamte te verdringen door verklaringen. “Waarom heb ik dat niet gezien?”.
Ik weet het antwoord: dit keer was zij slimmer. Zij is beroeps. Wijsheid brengt natuurlijk gezag met zich mee. De dodelijke kunst van de verleiding. Weer wordt bevestigd wat ik al eerder had geleerd: ik moet veel sneller daten. Profielen en chats zeggen weinig, dus acceptatie en/of afwijzingen op grond louter daarvan zijn logischerwijze dan ook foute handelingen, tenzij het absoluut duidelijk is.

Terwijl mijn gedachten dit weekend en de Filistijnen nader tot elkaar brengen pak ik een meegenomen boek. Waarom heb ik eigenlijk 3 boeken meegenomen?

geplaatst door Spencer - 4696 keer gelezen

beoordeeld 3.41/5 (17 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl