Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 4 mei 2010

Gemis

01 mei
Home coming

Some people are like home to me
It's something familiar in them
On a deeper level without a problem
We meet and feel free

03 mei
What I miss

Your compassion, understanding, love
When you look into my heart
This inspires strength, joy for love
Not always being 'smart'

Ik herlees nog een keer de brieven en blogs van de man die bijna mijn laatste date werd en blijf het gemis ervaren. Iets anders kan ik er niet van maken. Voel mij ook tot in het diepste geraakt door de wijze waarop hij in mijn hart gekeken moet hebben, althans zo lijkt het: begrip, compassie en verlangen naar liefde zonder reserves. Ik wil het zo graag beantwoorden, volwaardig en, eveneens, zonder reserves, want ik merk verwantschap en nog veel meer. Of ik nog van hem horen zal, weet ik niet. Een man met kinderen die het rustig aan doet op datinggebied, dit alles in tegenstelling tot de koortsachtige haast van mijn vorige datevriend. Verwarrend soms, de verschillen tussen mensen. Omdat ik er niet met zekerheid vanuit kan gaan dat zijn laatste tekst ook echt voor mij bedoeld was, aarzel ik om hem te benaderen. Ik vraag me af wie de volgende stap moet zetten en vermoed dat ik diegene ben. Maar voel me ergens beschaamd dit te doen, omdat ik degene was die het contact verbrak.

Maar: waarom zou hij weer contact met me willen? Misschien heeft het zin iets te vertellen over de persoon met wie hij dan te maken krijgt, een soort profielbeschrijving+. Ik heb geen stoere uitstraling, ben dat niettemin veel meer dan op het eerste gezicht lijkt. Zie er jonger uit dan ik ben. Ik ben een geboren overlever, kan uitstekend met geld omgaan. Soms ben ik genereus met geld, maar: de kost gaat altijd voor de baat uit bij mij. Liefde en aanraking tussen verwante zielen zijn een sterke kracht, veel meer dan alleen houden van of verliefdheid, het is een algeheel begrijpen en toebehoren. Ik hoop dat we, ja wie weet, erin slagen om deze kracht beide richtingen op te 'sturen'. Seks binnen de relatie is voor mij een energiebron, het geeft me de kracht en het zelfvertrouwen om ook hogere, meer geestelijke doelen na te streven. Wil dat alles zo graag nogmaals meemaken in mijn leven. Maar het is moeilijk van jezelf te zeggen, of je daarin slaagt, zeker van te voren, vind ik. Ben met sommige dingen een individualist, het is niet zomaar dat ik eigen baas ben, maar ben wel een gezinsmens en stel erg prijs op mijn familie- en vriendenkring. Heb die gelukkig ook, al heb ik gezien dat in de lange trein van mijn leven diverse mensen instapten, maar ook weer uitstapten. Het liefst wissel ik ontmoetingen af met, soms, de eenzaamheid. Fel in het debat soms, zeker over onderwerpen die passioneel bij me leven zoals politiek en religie, vooral schriftelijk, kan logisch denken in verbanden ook, zolang het maar geen redactiesommen of logaritmen zijn, toch ben ik geen snelle denker. Soms wantrouwig. Maar heb eigenlijk een zachtmoedige inborst. Kinderen weten dat laatste en proberen het uit te buiten. Ik ben moeder en ook bijna twee jaar docent geweest en kinderen weten dat snel genoeg. Ik ben niet altijd streng genoeg, daar komt het op neer.

Morgen ga ik met mijn zoon enkele dagen naar Londen, om de meivakantie te vieren. Heerlijk, dit samenzijn hebben we nodig. Tevens wil ik even afstand van de computer:PPP nadrukkelijk met inbegrip van de datingsite. En daarna ...?

Ilse 04052010

geplaatst door Ilse - 3835 keer gelezen

beoordeeld 2/5 (2 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl