Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 12 mei 2010

Herinnert u zich deze nog?

Hij zag er wat studentikoos uit. Niet Nederlands, dat was meteen duidelijk. Meer iets Zuid-Amerikaans. Donker haar, vlassig snorretje. Lange jas en in zijn hand een heel klein videocameraatje. Hij liep wat zoekend rond. Vast een toerist, dacht ik, op zoek naar de bijzondere oudheid van deze stad. Ik kruiste zijn pad en hij sprak me aan.

“Meneer”, zei hij in het Engels. “Ik ben een student hier op de universiteit en met een project bezig. Mag ik u een vraag stellen?” Terwijl hij die woorden uitsprak, ging zijn linkerhand omhoog en keek ik opeens in de kleine opening van de camera. Hij vervolgde zijn zin zonder mijn antwoord af te wachten: “Waaraan denkt u als ik 1982 zeg?”

Van alle vragen die ik had verwacht, deze niet. Wat gebeurde er in 1982? Ik begon snel te rekenen. “Ik werd toen vijftien,” zei ik, terwijl mijn hersenen verder zochten naar herinneringen . “Maar weet ik nog iets van dat jaar? Eerlijk gezegd niet. Vraag 1985, ik kan je een heleboel vertellen. 1986 ook, toen verongelukte de Space Shuttle Challenger. 1981 en 83, de anti-kernwapendemonstraties. Maar 1982. Sorry, ik kan je niet helpen.” Ik verontschuldigde me en liep verder.

Leuk zo’n project, mijmerde ik. Wat zou de bedoeling zijn? Ik dacht langer na over het jaar waarin ik vijftien werd. Ik zat toen in de derde. Van dat schooljaar herinner ik me niet veel. Maar wacht, na de zomer begon de vierde klas. Dat was heel iets anders. En opeens was ik terug in de tijd en waande ik me in die mooie eerste schoolweken na de zomer van 1982.

Na drie jaar met grotendeels dezelfde mensen in de klas gezeten te hebben, stroomden in de vierde een heleboel nieuwkomers in. Veel klasgenoten vertrokken naar een andere afdeling van de school en meteen veranderde de hele sfeer. Om iedereen goed te leren kennen, gingen we met de hele klas naar een zeilschool in Friesland.

En daar leerde ik Simone kennen. Simone was anders dan alle meiden die ik daarvoor in de klas had. Ze was onschuldig, grappig, lief en – belangrijker - ze vond mij aardig. Langzaam werd ik verliefd en na alle zeilavonturen hadden we verkering.

Na enkele weken vlindertijd ging het over. Simone kreeg iets met een andere jongen uit de klas waar ze tot op de dag van vandaag mee is. Ik was door haar echter van mijn schroom en onzekerheid verlost en durfde ook naar andere meisjes meer en meer mezelf te worden. In november, op een voetbalfeest, ontdekte ik door Carla het tongzoenen en wist ik zeker: dit wil ik vaker doen.

1982. Het jaar van mijn eerste serieuze verkering, mijn eerste glazen bier en eerste tongzoen. Hoe kon ik het vergeten.


PS Later herinnerde Wikipedia me nog aan een aantal gedenkwaardige gebeurtenissen uit 1982: begin van de Falkland-oorlog, moord op vier IKON-journalisten in El Salvador, de eerste CD werd uitgebracht, de 8-decembermoorden in Suriname en we speelden dat jaar allemaal met Rubik’s Cube.

geplaatst door Willem - 4371 keer gelezen

beoordeeld 3.23/5 (13 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl