Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 5 mei 2010

Hoog Sensitief -HSP-er --- 3

In mijn zoektocht naar de antwoorden in het leven gebeuren er verschillende spannende en minder spannende dingen. Ja grote belevenissen welke je leven op zín kop kunnen zetten tot hele kleine maar zeer kleine woordjes, gebeurtenissen die mij als HSP-Er (High Sensitive Person) totaal van de kaart kunnen brengen. Ja als HSP-er ben je allesbehalve meer dan een ander maar zoals Francien het zo mooi zei: je hebt een ander filter wat minder tegenhoudt. Met andere woorden, iedereen ervaart 7 + of min 2 zaken bewust. Dus bijvoorbeeld dat je Tv kijkt er iemand naast je zit en dat de kat zich wast met daarbij het gevoel dat je eigenlijk moet plassen en dat je morgen echt je dokter moet bellen. Nu zitten we voor vele aan de max. Doch onbewust ervaren we vele malen meer aan pulsen welke op dat moment eruit gefilterd worden omdat we anders gek worden om alles te begrijpen, verwerken en actie op te ondernemen. Nu Hsp-er ervaart vaak veel meer dan 9 zaken. Zo volg ik het gesprek naast me op tv ik voel dat ik eigenlijk ongemakkelijk zit, denk aan de volgende zin terwijl ik het timbre van de acteur onder de loep neem en de geur van gisteravond met mijn vrienden weer naar boven krijg.... en nog meer.
Erg lastig, er is mee te leven maar af en toe moet ik even weg, op mij zelf zijn om bij te tanken, en weer energie op te doen voor de rest van bijvoorbeeld een verjaardag.
Hsp-ers hebben dan vaak zelf al een lijstje van manieren om weer tot een energie niveau te komen welke aanvaardbaar is.
Zijn het allemaal vervelende dingen, Nee gelukkig niet. Echter, je kan ze wel als vervelend ervaren. Zo weet je vaak wat iemand voelt. Dus dames kom niet metĒ ik wil graag nog een keer afsprekení terwijl je eigenlijk denkt: Wegwezen en nooit meer zien!
HSP-ers voelen dat soort incongruentie. Als je ergens binnen komt kan je vaak in fractie van seconde de situatie inschatten en heb je een voorgevoel voor sfeer en veiligheid. Dat is wel handig als je zo iemand als vriend /vriendin hebt toch?
Dus, relax, er is heel goed mee te leven doch voor 23% van de NL bevolking wel iets om rekening mee te houden. Voor mij was het dan ook een Ďthuiskomí gevoel toen ik er achter kwam dat (HSP) het nu was waar ik al diverse keren tegen aan gelopen was. Zo kan je op verjaardag het net treffen om naast een zeer ruziŽnde stelletje te zitten en daarvan de emoties jouw raken. Ja letterlijk.=> bad evening!
Dat ze in Star Wars voelen als er iemand in de buurt is dat is heel normaal voor HSP-ers. Zo ging een ex van mij er eens een keer met een ander vandoor. Nou, ze kwam niet thuis. Ik ken Amsterdam aardig maar veel, heel veel plekken ben ik nooit geweest. Ik stelde me erop in en liep in een keer naar de plek waar ze waren. Vreemd, ja, geluk....misschien. Doch als dit in het weekend nog 2x gebeurd, omdat ze elkaar beleven opzoeken..... dat kan je geen toeval meer noemen. Zo kan ik nog veel meer dingen noemen die Luc Skywalker doen verbleken, hahaha.
Je ziet het kan ook handig zijn!

geplaatst door YES_YES - 5213 keer gelezen

beoordeeld 2.67/5 (9 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl