Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 5 mei 2010

Hoog sensitief, HSP

Jongens , het valt niet mee voor hoogsensitieve mensen, of te wel HSP-ers.
High Sensitive Persons. Elaine N. Aron heeft hier een mooi boek over geschreven en daarin kan je een test doen of jij dat ook bent. Het word sensitief zegt het al dat je verhoogt waarneemt. Wat dan? Alles!! Wat iemand zegt kan heel hard binnen komen, langer blijven hangen, rondmalen, je hele ik totaal uit het lood brengen en je spontaan het liefste naar jouw plekje wil verbannen om vanuit daar op jouw moment de wereld weer aan te kunnen.
Het kunnen ook de kleuren van een ruimte, het achtergrond geluid, de muziek zijn die je heel blijk, tevreden of down maken. Zo kan ik in V&D binnen 30 minuten winkelen helemaal leeg zijn, waarom daar? Ik weet het niet. Het gebeurd gewoon zo.
Is dit van invloed op daten? Jazeker erg veel! Juist omdat je dan sensitief wilt zijn om de ander aan te voelen de BIVís (Blijk van Interesse) wil herkennen. Het kan zelfs zijn dat je een hele mooie zin hoort, en dat je nog bezig bent met die zin dat je de volgende zin net eens opneemt. Of... stel je bent in de kus van je leven..... de omgeving verliest, haar/zijn woorden tussendoor...........zucht.
HSP-ers hebben het zwaar. Geef ze de ruimte als je er een meemaakt, bedenk dat dit vaak mensen zijn die dingen erg goed aanvoelen dus ook jou!! Nou wat wil je nog meer een partner die dingen aanvoelt, vaak zelfs zonder te praten, en/of voordat ze gebeuren. Raar, Ja misschien, maar het is zo!
Ben je een rationeel denkend mens dan kan dat wel lastig worden. Hebben HSP-ers dan geen rationeel gedrag/denken. Jazeker wel! Vaak weten mensen het niet van hun zelf. Leven dan in twee werelden, de rationele voor het werk en de gevoelsmatige voor privť.
Ik kan je verzekeren dat bij een echte HSP-er de dingen die je samen beleefd erg diep gaan, heel erg diep.

geplaatst door YES_YES - 7456 keer gelezen

beoordeeld 3.22/5 (9 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl