Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 5 mei 2010

ikke niet lese, jij niet begrijpe

Marjelle, je begrijpt mij echt niet, maar bevestigt wederom mijn stelling. Je ironische vraag –hoe ik het zou vinden om met je 61-jarige moeder te daten- is enkel en alleen gebaseerd op een vermeende afwijzing mijnerzijds op basis van leeftijd.
Ja Marjelle, ik zou zeker met je moeder daten, en dat meen ik. Een heel andere vraag is, of zij voldoet aan mijn referentiekader. Voor mij is de centrale vraag of we qua persoonlijkheid matchen en of er (wederzijdse) aantrekkingskracht is.
Er zijn pakhuizen vol met mannen van rond de 40 jaar die graag een date willen met de 60 jarige Particia Paay, om maar een voorbeeld te nemen. Dat het referentiekader van die mannen uit slechts één criterium bestaat doet aan het feit, dat leeftijd er kennelijk niet toe doet, niets af.

Gelet op de vele reacties heb ik kennelijk een gevoelige snaar geraakt. Mijn volgende blog -de vraag oproepend waarom hoger opgeleide vrouwen doorgaans geen belang hechten aan uiterlijk en daardoor vaker alleen blijven- laat ik maar even rijpen.

Wat mij opvalt is de gelaten reacties van mannen alsmede hun afzijdigheid terwijl vrouwen als door een wesp gestoken met hun latente jaren ‘60 feministische gevoelens de rijen sluiten. Het strijdbare “goed zo dames!” van Lady_13 spreekt boekdelen. Samen ten strijde tegen die mannen die een jongere vrouw willen.
Waar komt deze gestokenheid vandaan? Ik denk dat het te verklaren is uit het feit dat de geprikkelde damesgroep uit de categorie 45 en ouder bestaat en dat de mannen uit die groep er met jongere vrouwen ‘vandoor’ gaan. Althans, dat is het beeld en misschien niet onterecht. Dat maakt het dus voor die groep vrouwen nog moeilijker een partner te vinden. Ik begrijp daarom die reactie, ook al is het geven van de ‘schuld’ van het niet geaccepteerd worden te simpel om dat aan de voorkeuren van mannen toe te schrijven. Er valt hier wel wat meer over te zeggen maar dat voert nu te ver.

Barbel stelt dat mannen liegen over er hun leeftijd. Ik hoor dat veelvuldig, dus mag er voorzichtig vanuit gaan dat dit waar is. Veel interessanter is de vraag, waarom dat dan gebeurt. Geen zinnig mens, waaronder een man, vind het leuk om te liegen. Barbel, heb je wel eens nagedacht waarom dat dan toch op grote schaal gebeurt?

Grappig –vanwege het voortschrijdend inzicht- vind ik de opmerking van AbigailO. Zij komt er nu pas achter dat de stelling klopt en verbaast stelt zij “Jongens kom op, het gaat toch niet om leeftijd in een relatie”. Ja AbigailO, dat is nu net waar het om gaat.

Swieb ziet de essentie van mijn betoog (leeftijdscriterium is een vooringenomenheid). Het stellen van een leeftijdscriterium is uitgaan van een eigen gecreëerde veronderstelling, onderdeel van een holistisch maar niet onderbouwt beeld, dat een getal niet kan voldoen aan de wensen van een ideale partner.
Als “uiterlijk” als voorkeur volgens Swieb niet één van de selectiecriteria mag zijn, dan geldt dat logischerwijs ook voor andere beoordelingscriteria, zoals opleiding, karakter, levensvisie enz. en dan blijft er niets meer over. Uiterlijk is een onderdeel van voorkeuren. Sterker nog, uit onderzoek blijkt dat het belangrijkste, of we dat nu leuk vinden of niet.
Er is niks mis met een voorkeur voor bijvoorbeeld haarkleur, omdat het een onbetwistbare ‘smaakvoorkeur’ betreft. Bij leeftijd kan ‘smaak’ niet van toepassing zijn. Leeftijd kan alleen een gerechtvaardigd criterium zijn in extreme gevallen, zoals bijvoorbeeld 70 jaar, omdat dan uitgesloten is dat die persoon voldoet aan een referentiekader.

Ik ben blij met de eerlijke bekentenis van Dara, ook al is dat natuurlijk een incident.

Ik sluit deze discussie met de verheugende signalering dat steeds meer vrouwen geen leeftijdsvoorkeur meer opgegeven. Dat schept voor vrouwen en mannen nieuwe kansen. Leuke mannen reageren nu ook op vrouwen die, bij een kennismaking aangenaam verrast zijn terwijl ze met die man anders nooit kennis gemaakt zouden hebben en mannen kunnen stoppen met liegen over hun leeftijd.
De wereld wordt mooi.geplaatst door Spencer - 4400 keer gelezen

beoordeeld 2.86/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl