Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 22 mei 2010

Mijn 1e vakantie die ik alleen maakte ....

Afgelopen week een rondreis gemaakt door AndalusiŽ, alleen, maar wel met een groep. De groep bestond uit 43 deelnemers en ja ik was de enige die alleen reisde. De overige reisgenoten waren of een echtpaar, of zussen of vriendinnen of moeder en dochter.

Ik heb erg naar deze reis uitgekeken en had hier erg veel zin in. De reis duurde van donderdag tot donderdag en op Hemelvaartsdag om 6.20 uur vloog ik naar Malaga. De rondreis ging van Malaga naar Ronda, Jerez de la Frontera, Sevilla, Cordoba, Baeza, Ubeda en Granada. Afgelopen donderdagochtend om 6 uur vanuit het hotel vertrokken naar Malaga om weer naar huis te vliegen. Ben nog nooit zo blij geweest om weer in Nederland te landen! Op de 2e dag ben ik ziek geworden en tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds ziek. Ik heb van de airco, overal in elk gebouw stond de airco vanwege de hoge temperatuur flink te loeien, een flinke bacteriŽle longinfectie opgelopen en heb de helft van mijn vakantie in bed gelegen. Heb nog steeds een loopneus, hoest de longen uit mijn lijf en heb tot overmaat van ramp een allergische reactie in mijn gezicht. Ga straks naar de dokterspost in het ziekenhuis. Het 1e wat ik deed toen ik geland was en naar de bagageband liep was mijn huisarts bellen om een afspraak te maken voor dezelfde middag. Gelukkig kon ik aan het eind van de middag nog terecht en heb een antibioticakuur gehad die na 2 dagen moet aanslaan!!!!!!!

Het weer was fantastisch, geen regen en geen bewolking gehad. De temperatuur op de 1e dag was 20 graden en op de laatste dag in Granada 37 graden en iedere dag stond een heel lekker windje wat het aangenaam maakte. Heb veel gezien en veel fotoís (340) gemaakt. Ga het weekend beginnen om een slideshow in Powerpoint te maken en bij de fotoís kleine stukjes tekst toe te voegen. Hopelijk komt het vakantiegevoel dan toch nog een beetje terug.

Ik heb al diverse malen naar tevredenheid een rondreis gemaakt en op basis van mijn ervaringen durfde ik deze rondreis alleen te maken. Ik maak snel met iedereen een praatje, ben niet verlegen en je trekt de hele vakantie met elkaar als groep op. Ja dat dacht ik, niet dus!

Na aankomst op het vliegveld was het al chaotisch. Drie groepen van dezelfde organisatie liepen te zoeken naar hun reisleiding en uiteindelijk moesten deze 3 groepen gezamenlijk naar de bussen lopen en uitzoeken wie in welke bus thuishoorde. Het waren drie verschillende reizen door AndalusiŽ, van verschillende duur. Mijn bus stond helemaal achteraan en zonder chauffeur. Nou zelf de koffer in de bus gezet en een plaatsje in de bus gezocht. Na verloop van tijd kwam de chauffeur en de reisleidster en vertrokken we richting Malaga. In het centrum met zín allen koffie gedronken en vervolgens werden we losgelaten voor de lunch en om 14.30 uur moesten we weer terug zijn voor de reis naar ons hotel in de bergen. Nou daar stond ik dan, alleen in Malaga, en iedereen ging met zijn/haar reisgenoot op zoek naar een eetgelegenheid. Ik dacht shit, dit is niet leuk, loop ik in mijn eentje door Malaga te zwerven op zoek naar eten ÖÖ Heb een rondje door het centrum van Malaga gelopen, van oude historische gebouwen fotoís genomen en ben op een terras gaan zitten en een lunch besteld, was wel lekker in de zon maar niet leuk! We werden iedere dag losgelaten en moesten het maar uitzoeken. Ik ben vanaf de 2e dag met andere meegegaan en uiteindelijk was het een zelfde groepje van 7 personen die gezamenlijk ging lunchen.

Op de 2e dag begon ik te hoesten en had last van een zeurende pijn in mijn hoofd. Met paracetamol en ubrofen de dag en de nacht doorgekomen, heb redelijk geslapen. Ik werd met de dag steeds meer verkouden en kreeg menthol zuigtabletten om de keel te verzachten. Nou deze hielpen maar even en in Sevilla aangegeven dat ik antibiotica wilde hebben. Weer naar de apotheek en kreeg flamucil bruistabletten. Nou ook deze hielpen niet. Vanaf afgelopen maandag waren we in Granada en hier zouden we de rest van de reis blijven. Gelukkig, ik kon niet meer, had koorts, had last van koude rillingen en sliep niet meer. Weer aangegeven dat ik naar een dokter wilde, nee de reisleidster had wel ontstekingsremmers die overal tegen hielpen. Ik kreeg tabletten tegen reumatische pijnaanvallen. Heb deze niet ingenomen en dacht nog een paar dagen en dan kan ik naar huis. ís Morgens bleef ik op bed liggen en dinsdagmiddag ben ik meegegaan naar het Alhambra en woensdagmiddag heb ik heerlijk in een park gezeten met een boek lekker in de schaduw. Ik heb niet meer deelgenomen aan het reisprogramma, hier voelde ik me te beroerd voor. Door het slikken van de nodige paracetamol ben ik de dagen doorgekomen, maar leuk was anders. Ik ben 2 keer niet aanwezig geweest bij het diner omdat ik te ziek was en niemand kwam kijken waarom ik er niet was, ook de reisleidster niet! Dinsdagavond voelde ik me ontzettend beroerd, zielig en alleen en wilde naar huis, al moest ik kruipen! Al met al een reis die door allerlei oorzaken niet zo leuk is uitgevallen. Heb wel het mooie weer meegenomen en geniet in de tuin heerlijk van de zon. Dinsdag weer aan het werk en hopelijk ben ik dan helemaal opgeknapt.

Ben inmiddels naar het reisbureau geweest en afgesproken dat ik een en ander op papier ga zetten en zij gaan het verder afhandelen. Van een groepsreis mag je verwachten dat je de hele vakantie als groep met elkaar optrekt. Dit was ook mijn ervaring met vorige reizen, alleen nu ging dat niet op. Jammer.

In het najaar staat mijn volgende rondreis naar Zuid-Afrika geboekt en ik hoop echt dat dit weer een onvergetelijke reis wordt. Ik blijf rondreizen maken, met een groep, want ik wil nog zoveel van de wereld zien en het maak mij niet uit of ik nou alleen op reis ga of niet. Je moet er zelf wat van maken, maar dat moet je thuis ook en ook als je een partner heb, toch!

Ben begonnen met lezen van de reisgids over Zuid-Afrika. De zon schijnt, wat wil een mens nog meer Ö..

Abigail

geplaatst door Abigail0 - 5205 keer gelezen

beoordeeld 2.71/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl