Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 7 mei 2010

Munt, Limes en Prosecco

In mijn leven zijn een paar kleine dingen erg belangrijk. Precies, munt limes en prosecco. Deze horen gewoon altijd in huis te zijn. Ik heb de munt en limes nodig voor mijn wereld beroemde mojitoís. Ik noem ze wereld beroemd, omdat ik er overal waar ik kom opschep dat ze de lekkerste ter wereld zijn. Zo een bewering schept natuurlijk ook verwachtingen. En juist om aan die verwachtingen te kunnen voldoen moet ik alles in huis hebben. Natuurlijk bestaat een mojito niet alleen uit munt en lime, maar de andere ingrediŽnten heb ik niet vers nodig. Die zijn er altijd wel. En is het suikerwater op, dan maak ik die zelf wel weer.

Rum is er altijd wel in huis. Ik snap niet hoe het gaat, maar ik vind altijd wel weer een fles ergens. Het lijkt alsof iedereen wel weet dat er bij mij thuis rum hoort te zijn. Op mijn aanrecht staan nu 3 flessen open met een inschenktuit. Erg belangrijk, want 5 tellen die fles op zijn kop houden geeft precies de juiste hoeveelheid.

Voor het ijs heb ik een poos geleden zo een elektrische ijscrusher gekocht. Wat een geweldig ding is dat. Het maakt een kabaal dat wil je niet weten. Maar dan heb je ook wel het beste ijs voor in een cocktail. Voor de rest ga ik niet vertellen hoe ik mijn mojito maak, want anders ben ik niet meer de beste ter wereld.

De munt en lime koop ik bij mijn favoriete Turkse winkeltje. Nu ja zeg maar winkel. Ik snap niet dat de hele buurt daar de boodschappen doet. Het heeft iets ouderwets zo een winkel. Zoals ik vroeger met mijn oma van de groenteboer naar de slager liep, en er was geen supermarkt te bekennen. Deze winkel is ook al bijna een supermarkt, maar voor mij is het gewoon de munt winkel. In een grote doos heeft hij daar de munt, en mocht die leeg zijn, haalt iemand wel van achter nog wel een bosje.

En dan hoop ik natuurlijk dat ik die mojito kan maken met iemand die er van kan genieten, en op de fiets of lopend is. Misschien wel met jou? Dat is elke keer weer de vraag. Met wie ga ik deze drinken. Wanneer er een feestje ergens is, maak ik ze zeker!

Ik had mijn dochter al lang geleden beloofd dat ik er 1 voor haar zou maken op haar 18de verjaardag. Dus vol trots geef ik haar eerste mojito, van mij dan. Ze had ze al lang gedronken. Dochters worden groot.

Prosecco is ook zoiets. Ik heb altijd een fles in de koelkast liggen. Meestal maar 1, soms wel eens 2. Je weet maar nooit wat er te vieren is. Dolle Dinsdag, vredige maandag, gekke donderdag. Laatst met mijn beste vriend in het bubbelbad 2 flessen op gedronken. We vierden opening van mijn bubbelbad seizoen 2010. Ik heb die buiten staan op mijn dak terras en kijk over de hele stad. Eigenlijk zou iedereen dat een keer moeten meemaken. Maar ik hou het een beetje exclusief.

Wanneer de prosecco op is, ga ik meteen de volgende dag naar mijn favoriete wijnhandel. Dat is me toch een snoepwinkel. Geweldig al die mooie wijnen daar in de rekken. Elke keer wanneer ik daar binnen kom, heb ik het zelfde gevoel dan toen ik met mijn oma voor het eerste in de snoepwinkel van Jamin binnen kwam. We kennen elkaar, het personeel en ik. Altijd even een praatje maken. Vragen welke wijnen hij nu weer nieuw heeft. En wanneer ik dan een flesje prosecco nodig heb, weet hij wel weer dat ik de vorige dag een fles gekild heb.

Dus deze 3 ingrediŽnten maken een belangrijk deel uit van de kwaliteit van mijn leven. En die gaat vooral om genieten. Je leeft tenslotte maar een keer, en mocht dat feit misschien niet waar zijn, heb je er toch van genoten ;)

Proost!

geplaatst door Adrie - 4469 keer gelezen

beoordeeld 1.86/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl