Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 12 mei 2010

Pijnlijke situaties

Dat ik op een datingsite sta houd ik niet verborgen voor mijn kinderen. Het is ook niet zo dat ik ze erbij betrek om de foto’s te bekijken of profielen te lezen, want dat houd ik toch graag voor mijzelf. Eerder deed ik daar krampachtiger over omdat ik toch enige schaamte voelde. Als ik ze onverwacht hoorde aankomen klikte ik snel weg zodat ze niets zouden zien. Daarin heb ik mijn grenzen verlegd. Ik klik niet meer altijd weg en daarom weet, met name, mijn jongste kind van 9 en nakomertje, dat ik een leuke man probeer te vinden.
Dan merk je op een gegeven moment dat ook je kind mee gaat leven. Een jaar geleden maakte hij al eens de opmerking dat hij een advertentie wilde plaatsen en noemde zijn eisen: groot, sterk, mooi, moet van grapjes houden, iets langer haar, moderne vlotte kleren en die goed voor mij zou kunnen zorgen.
Die advertentie is er nooit gekomen, maar als ik een onbekende mannennaam noem dan spitst hij wel zijn oren.

Afgelopen weekend gingen we, zoals gebruikelijk, samen (zijn broer en zus wonen op kamer i.v.m. studie en nemen daardoor niet deel aan ons huishouden) op stap. Eerst langs moeder/oma want het was immers Moederdag en aan het einde van de middag naar een goede vriendin die jarig was. De hele familie was aanwezig en zo ook Tommy. Tommy is een goede gescheiden vriend van hun, maar hij bevindt zich niet in mijn vriendenkring.
Natuurlijk, je kunt er op gaan zitten wachten…., eindelijk is er iemand die het durft te vragen en de anderen vallen stil en luisteren aandachtig mee… Ze willen weten hoe het staat het met het liefdesleven van Tommy en die van mij natuurlijk.
Pffff, natuurlijk gooien we het in de grap, maar onderhuids is het toch een beetje pijnlijk. Men is dan helemaal verbaast dat Tommy en ik nog geen telefoonnummers hebben gewisseld.. Zij zien twee mensen die er beiden leuk en aantrekkelijk uitzien en er gewoon mogen zijn en ze gunnen ons een liefdevolle relatie. Helaas voor de anderen, maar ik voel geen klik met Tommy en ik vermoed dat dit wederzijds is, want anders zou hij in het verleden toch wel enige toenadering hebben gezocht. Hij heeft ook beslist niet de lengte waar ik mij prettig bij voel en niet de diepgang waar ik naar verlang.

Zoonlief speelt gelukkig in de kamer ernaast en heeft van deze vrolijkheid niets mee gekregen.
Tijdens de terugweg, bijna thuis, maakt jongste een opmerking: “Mama waarom is er geen man die jou wil. Jij bent zo lief en mooi!”
Inwendig huil ik, maar ik laat mijn tranen niet zien. Blij met de onvoorwaardelijke liefde van jongste en de wetenschap dat hij mij erg mooi en lief vindt, maar ik ga wel nadenken over zijn ó zo pijnlijke opmerking.

Het is zo verdomde moeilijk om juist die ene man te ontmoeten die zich wel durft te geven en die het aandurft om uit zijn schulp te kruipen om mij met alle openheid te omarmen. Die voor mij kiest en waarbij ik mij, op de een of andere manier, beschermd voel. En eerlijk is eerlijk, uiterlijkheden doen er wel toe. De fysieke aantrekkingskracht is voor mij een belangrijke voorwaarde in een relatie en ik wil ook gewoon trots op mijn kerel zijn als ik naast hem loop. Dat ik naar hem kan kijken en een man zie om te zoenen….. Wiens hand ik wil vastpakken en spontaan wil omhelzen en innig zoenen. Zijn gezicht in mijn handen nemen en hem koesteren en beschermen….. Hij mag mij de hele wereld mee overnemen zodra ik mij veilig voel bij hem, maar zolang ik mij nog niet veilig voel, dan blijf ik toch die sterke zelfstandige vrouw die zich alleen wel redt, maar ook nog steeds geloofd in die onvoorwaardelijke liefde.

Ja, wie wil mij en wie wil ik…..

Nina

geplaatst door Nina - 4410 keer gelezen

beoordeeld 3.45/5 (11 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl