Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 12 mei 2010

Vaarwel dodebomenmedia

Reutelend verscheurt een brommertje om stipt 6:30 de ochtendrust. Iemand sjokt naar de voordeur, de brievenbus kleppert en met een bescheiden plof valt de ochtendkrant op de deurmat. Het brommertje reutelt verder, deponeert de ochtendkrant in de bus bij de buren en rijdt knetterend de straat uit. Het teken om op te staan, rillend door het koude huis naar beneden te stommelen en de krant van de deurmat te graaien om die vervolgens meteen op de groeiende stapel eveneens ongelezen kranten in de hoek te gooien.

Vlug open ik de laptop om nog even het laatste ochtendnieuws te lezen en wederom te constateren dat de koppen van de ochtendkrant nu alweer achterhaald nieuws bevatten. Ik beantwoord een paar mails en bekijk m'n agenda voor de dag. Het vaste ochtendritueel, dag in dag uit, week in week uit.

Mijn leven speelt zich al jaren grotendeels online af; chatten, mailen, betalen, m'n vaste nieuwssites afstruinen, de obligate 'grappige' sites bekijken en sinds enige tijd zelfs daten. Kranten lees ik zelden meer. De laatste keer dat ik TV keek kan ik me al haast niet meer herinneren. Achterhaald, traag, interactieloos, afgeschreven.

De stapel ongeopende enveloppen met rekeningoverzichten, facturen en aanmaningen op tafel groeit met de dag. Zij deed altijd de betalingen. Ik hield de rekeningafschriften bij. Geen idee hoe zo'n patroon ontstaat maar het is er met de jaren ingesleten. Sinds ze weg is kan ik me er lange tijd niet toe zetten de stapel aan te raken.

De telefoon gaat. Een ingeblikte kpn-dame waarschuwt mij dat over 3 dagen mijn telefoonlijn wordt afgesloten wegens betalingsachterstand. Nu is het genoeg! Het kan niet langer. Aan de slag dan maar. Ik zet een grote pot thee voor mezelf, schaal paaseitjes onder handbereik, vers geslepen brievenopener in de aanslag...en daar gaan we.

Een uur en slechts enkele lichte verwondingen aan handen en onderarmen later is de oogst een indrukwekkende stapel acceptgiro's en een minstens zo indrukwekkende stapel herinneringen, aanmaningen en het bericht dat het waterleidingbedrijf vorige week woensdag om 10 uur 's ochtends mijn watermeter gaat vervangen. Snel tekenen die acceptgiro's en op de bus ermee. Hopen dat de schade beperkt blijft. Een week later doet de telefoon het nog steeds. Missie blijkbaar geslaagd.

Reutelend verscheurt een brommertje om stipt 6:30 de ochtendrust. Iemand deponeert de ochtendkrant in de bus bij de buren en rijdt knetterend de straat uit. Blijkbaar iets misgegaan. Straks in de lunchpauze maar even de bezorgservice bellen. Een ingeblikte bezorgklachtenmevrouw vertelt me om kwart over twaalf geduldig en vriendelijk dat ze iedere dag tot twaalf uur telefonisch bereikbaar zijn. Uiteraard kan ik 24 uur per dag online een klacht indienen. Fijn, online, daar houd ik van.

Error 62354: combinatie klantennummer en achternaam onbekend: neemt u contact op met onze klantenservice....Klantenservice. Oh meneer, ik zie het al, u bent doorgegeven aan debiteurenbeheer, tja, dan werkt het niet meer online he. Debiteurenbeheer. Er staat nog een factuur open uit december. Maar... ik heb inmiddels tot Juli betaald! Niets mee te maken meneer, zo zijn de regels, zolang de juiste factuur niet is betaald...geen krant. Fijne behandeling, na meer dan 15 jaar trouwe klant te zijn geweest. Een klein betalingshikje van een paar tientjes en meteen kaltgestelt. Langzaam begin ik nog beter te begrijpen waarom het aantal abonnees achteruit holt bij kranten.

En toen viel plotselnig het 20-eurocentstuk. Wat een onzin, dagelijks die krant ongelezen op de stapel gooien. Dat rare nieuwe formaat beviel me ook al niet en past bovendien veel minder goed in de kattenbak. Joop Visser zong het jaren geleden al: " 't is een K*Tkrant, hij wordt steeds dikker en er staat steeds minder in". Mevrouw, kan ik nu ook per direct opzeggen? Jahoor meneer. Mooi! Bij deze dan. Nooit meer zinloos gemalen dode bomen door mn brievenbus. Ik voel me weer een stukje verder bevrijd. Meteen even de tv-gids opzeggen.

Alleen...Bij nader inzien blijkt de laptop voor een functie minder geschikt; wat leg ik nu in 's hemelsnaam onderin de kattenbak?

geplaatst door Pjotr - 4674 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl