Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 12 mei 2010

Voor het zingen de kerk uit

Ik had al lang een redelijk goed contact met mijn collega, de Duitse Jutta, maar zij zocht wat meer toenadering toen ik na al die jaren dat ik haar kende, opeens vrijgezel werd. Jutta was altijd al erg ge´nteresseerd en begaan met de mensen om haar heen, dus ik vermoedde dat ze mij in mijn donkere dagen na mijn break-up slechts steun wilde bieden. Ze stelde voor om eens bij haar en haar partner Piet te komen eten. Piet had bij een andere werkgever dezelfde functie als ik en daarom zouden wij elkaar wel kunnen liggen, zei Jutta. Ik ging op het aanbod in en maakte zo een van de meest bijzondere etentjes van de laatste jaren mee. Jutta en Piet bleken zwaar christelijk te zijn. Piet maakte in zijn vrije tijd middeleeuws schoeisel en schreef protestbrieven uit naam van milieuorganisaties naar bedrijven zoals Shell. Het duo runde ook een ecologische bed & breakfast. Er was geen tv in huis en de rijst die voorgezet werd, was 's morgens in de hooikist gegaan en daarin verder gegaard. Na het eten werd een stuk uit de bijbel voorgelezen. Om een uur of elf zegde ik het wonderlijke duo gedag en keerde terug naar mijn eigen athe´stische wereld.

De maanden erna werd het contact wat ge´ntensiveerd. Ik nodigde hen uit voor mijn verjaardag en ook om eens bij mij, natuurlijk vegetarisch, te komen eten. Jutta wilde mij graag helpen bij het inrichten van mijn nieuwe huis, maar dat aanbod sloeg ik af. Ze vroeg mij nog eens te komen eten, bij haar en Piet. Met name vanwege mijn interesse in het totaal andere leven van deze twee mensen, ging ik op het aanbod in. Ditmaal werd er een bijbels lied gezongen voor het eten. Vanwege vastentijd at Piet deze keer geen melkproducten, vegetariŰr was hij tenslotte al. Jutta lachte veel om mijn grapjes en prees me de hemel in nadat ik Piet met schaken verslagen had. Ik kwam er achter dat Jutta op zolder sliep en Piet op de begane grond. Wat was er nou precies aan de hand? Waren ze nou wel 'met elkaar', of niet? Ik had er nooit naar gevraagd want het interesseerde me niet, maar nu werd ik toch wat nieuwsgierig. Sliep Jutta op zolder omdat zij en Piet pas bij elkaar in bed mochten kruipen na getrouwd te zijn?

Op het werk vertelde Jutta me opeens dat ze naar Giethoorn zou verhuizen. Ze was daar met vrienden eens naartoe gegaan en ze zag er een huis te koop staan. "Alles viel opeens op zijn plaats.", zei ze, "Daar vind ik de rust waar ik al zolang naar verlang". Ik vroeg of Piet mee zou gaan, maar ze antwoordde ontkennend. Jutta zei wel te blijven werken in Amsterdam. Ik snapte er weinig van. Misschien moest ik me toch maar eens echt in Jutta gaan verdiepen, gewoon als vriend en omdat mijn hersens er allemaal geen chocola van konden maken. Nadat Jutta verhuisd was en ik ander werk gevonden had, besloot ik haar toch nog maar eens op een etentje te trakteren. Maar niet bij mij thuis! Dat leek me niet veilig, ik wilde geen 'interesse' veinzen en wilde kunnen weggaan wanneer ik dat wilde. Bij dat etentje, in een vegetarisch restaurant, hoorde ik haar hele verhaal. Jutta en Piet hadden wel een relatie gehad, maar toen Piet eens een half jaar op reis was (in Zuid-Amerika, waar hij vanwege zijn afkeer van milieuvervuilend vliegen met een vrachtboot naartoe was gegaan), was Jutta's moeder na een ziekbed komen te overlijden. Piet had haar toen slechts ÚÚn keer vanaf zijn vakantieadres gebeld en dat was het. Jutta had toen besloten dat Piet niet de ware voor haar was, maar had nog niet de mogelijkheid of drang gevonden om bij hem uit te trekken. Toch werd dat hoog tijd na irritaties over bijvoorbeeld de broer van Piet, die geregeld wanneer Jutta uit werk kwam, onverwachts in huis aanwezig bleek te zijn. Deze (oudere) broer woonde nog bij moeder in het ouderlijk huis drie huizen verderop. Jutta had hier met Piet over gesproken en het zou daarna niet meer gebeuren, maar een ander signaal dat verhuizen noodzakelijk was, was daar toen Jutta eens Piets e-mailprogramma open had aangetroffen en toen mail van een minnares had gevonden.

Bij het verlaten van het vegetarische restaurant en het pakken van onze fietsen, draalde Jutta een beetje om mij heen. Ze leek zelfs de ruimte tussen mij en de vrijheid van de openbare weg, te blokkeren. Ze wilde zoenen! Help! Ik wist zo discreet als mogelijk een uitweg langs haar te vinden en vertrok zonder uitwisseling van mondvocht geschrokken naar mijn veilige thuis. Deze vriendschap ging de verkeerde kant op. Het leek me het beste om het contact maar even te bevriezen. Jutta belde en mailde daarna wel veel, maar ik wist een volgende fysieke afspraak lang tegen te houden. Lang genoeg om haar op een gegeven moment te mailen dat ik een nieuwe vriendin had. Op die mail heeft ze nooit meer gereageerd.

Via via hoorde ik dat het dagelijks reizen van Giethoorn naar Amsterdam Jutta toch wat te gortig was gebleken. Ze was doordeweeks weer bij Piet te vinden in Amsterdam en in het weekend zat ze in haar eigen huis in Giethoorn. Nadeel voor haar was dat ze nu geen zeggenschap meer had over Piets huis, het huis waarvan ze eerst nog medehuurder was geweest. Piets broer mocht nu zo vaak langskomen als hij wilde.

geplaatst door Fyko - 4812 keer gelezen

beoordeeld 3.29/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl