Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 7 mei 2010

Wanneer mag je weg?

Vanaf welk moment is het oké om op te stappen als je weet dat het niet de ware Jacob(a) is die tegenover je aan het tafeltje zit? Een vraag waar (helaas) vrijwel elke internetdater mee te maken krijgt. Ik kan slechts één tip geven: doe het niet zoals Marjelle.

Het vage – maar ongetwijfeld artistiek en intellectueel bedoelde – geraaskal tiert hier de laatste tijd iets te welig naar mijn zin. Ik was daarom blij om tussen de oeverloze prozaďsche vrijheden de blog van Jaklien aan te treffen. Gewoon, een concreet verhaal over een concreet onderwerp waar wij hier allemaal weleens tegenaan lopen: wat te doen als de date tegenvalt? Wanneer mag je weg?

Er wordt weleens gezegd dat mensen in drie minuten hun oordeel vormen over iemand die ze net hebben leren kennen. Treurige constatering, maar biologie is nou eenmaal wreed. Uiteindelijk zal het allemaal niet zó zwart-wit liggen, maar feit is dat we (bewust en onbewust) ontzettend veel signalen verwerken in de eerste minuten van een ontmoeting. Hoe ziet iemand er in het echt uit, hoe beweegt iemand, hoe klinkt zijn of haar stem en (en dit schijnt biologisch gezien nog het meest van belang te zijn) hoe ruikt iemand?

Hoe vaak heeft Marjelle het nou al meegemaakt? Dat ze nog voordat de eerste drankjes gebracht werden al wist dat de man tegenover haar niet voor haar was? Een aantal keren bleek de date in kwestie gebruik te hebben gemaakt van flink verouderde en onder zeer gunstig licht geschoten profielfoto’s. Maar vaak ook kwam een man zo onhandig en stuntelig over dat ik hem eerder schattig vond dan interessant. Ik heb het best weleens geprobeerd hoor. Gewoon een tweede keer afspreken, iemand nog een kans geven, minder zenuwachtig en in een andere omgeving. Maar tot nu toe bleek die eerste indruk toch altijd te kloppen.

En wat doet Marjelle als ze al na tien minuten heeft geconstateerd dat haar feromonen en andere stofjes in haar lijf niet geďnteresseerd zijn? Eh, nou, de hele avond blijven zitten. Ik krijg het niet voor elkaar om na een of twee biertjes gedag te zeggen. Gelukkig is een belangrijke reden hiervoor dat ik met heel veel dates uitstekend in staat was om een gezellige avond te hebben en het best leuk is om zo nu en dan met een geheel nieuw persoon prettige gesprekken te hebben. Maar het was ook vaak genoeg omdat hij minstens een uur had moeten reizen om mij te ontmoeten. En dan vond ik het zo lullig om hem met een uur alweer terug de trein in te sturen. Of omdat iemand heel lief en zenuwachtig deed en ik hem niet wilde kwetsen.

Ik vind het minder pijnlijk om netjes de avond uit te zitten en daarna gewoon geen nieuwe ontmoetingsvoorstellen meer te doen. En blijkbaar vonden veel heren dit ook de beste oplossing, want er zijn er heel wat geweest die na een lange avond zelf ook niets meer van zich lieten horen. Slechts één keer (zie het relaas in mijn allereerste blog hier) heb ik op de wc even overwogen om de achteruitgang te nemen. Ik durfde niet. Zelfs bij de enige hork die ik heb gedate duurde het vier bier voordat ik mijn fiets weer opzocht.

Ofwel, wanneer mag je weg? Laten we zeggen een stuk of drie biertjes eerder dan Marjelle.

geplaatst door Marjelle - 4479 keer gelezen

beoordeeld 2.63/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl