Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 22 juni 2010

Eerst lang mailen of snel daten?

Ik kom op sommige sites het advies tegen dat je vooral een tijdlang moet mailen met iemand. Soms lees ik tot wel drie maanden, voordat je afspreekt. Dan kan je een virtuele verliefdheid opbouwen, waardoor als je elkaar ontmoet je gelijk in elkaars armen valt en het sprookje een feit is.

Net als de meeste hogeropgeleiden heb ik een redelijk drukke baan, een huishouden, een tuin, vrienden en familie te onderhouden. Mailen en chatten kunnen erg tijdrovend zijn, terwijl het helemaal geen garantie is. Ik weet nog wel dat ik per mail helemaal verliefd werd op een Duitse man, die weliswaar al 30 jaar in Nederland woonde, maar toch schattig gebroken Nederlands schreef in romantische mailtjes waarin hij het over onze samensmeltende harten had…. Hij was ook nog onbehoorlijk knap. Bij het bellen bleek hij wat nasaal te klinken en als ik iets vertelde wat volgens mij erg leuk was, dan was het even stil, waarna hij in bulderend gelach uitbarstte. Maar goed, kniesoor die daar op let. Je kiest tenslotte je eigen stem niet uit. Dus na een anderhalve maand mailen afgesproken. Gelijk maar samen naar Scheveningen gegaan. Hij was echt zo knap als op de foto, echt zo lief als hij leek, maar mijn hart maakte geen enkel hartstochtelijk sprongetje, niets… Geen zin om hem te zoenen, laat staan meer, geen endorfinen, geen feromoontjes. Andersom was ik echt zo helemaal zijn typ (had ik dat weer?)….

Maar toch, hij was zo leuk, en zo helemaal niet fout. (Dat was het probleem waarschijnlijk). Van mezelf moest ik nu eens verliefd worden op iemand die wel gek op mij was, me niet in een spelletje aantrekken en afstoten meenam en verder gewoon een baan en een huis had en zijn eigen broek kon ophouden. Hij voldeed aan het profiel van mijn ideale man, zonder meer. Hij bleek ook nog een handige klusser te zijn. Nog maar een keer afgesproken. Voor hem klikte het wel en ik werd bedolven onder telefoontjes, sms’jes en mailtjes. Ik merkte dat ik dat alleen maar irritant vond, dus dat had me al moeten waarschuwen… Afijn, na een voor mij teleurstellende tweede keer, waarbij ik hem ’s avonds toch naar huis heb gestuurd nog één keer afgesproken. Ik wilde echt zo graag deze man in mijn leven, maar ik moest wel live hetzelfde voelen als ik bij zijn mailtjes had gevoeld..bij die derde keer is het gebleven. Vanaf die tijd ben ik voor snel daten als de randvoorwaarden en het uiterlijk er op het scherm redelijk uit zien. Scheelt tijd en voorkomt dat je je blij maakt met een dooie mus.

Aan de andere kant, snel daten betekent ook dat je iedere keer weer met een bijna wildvreemd iemand aan tafel zit boven een kop koffie of een glas wijn. Dat zou nog niet zo erg zijn, ware het niet dat je weet dat je mee moet doen in de click procedure. Je kan dus eigenlijk alleen maar beoordelen of jouw lijf zijn lijf wil en andersom. Dat is wat er vaak gebeurt op zo’n eerste date. Daar word je gewoon op afgerekend. Niks persoonlijkheid, niks karakter… Ook stom, want in het normale leven voel je je vaak aangetrokken tot mensen op grond van hun charmes, uitstraling, persoonlijkheid en of iemand dan kaal is volkomen onbelangrijk. Juist dat krijg je tijdens een eerste date niet altijd te zien. Aantrekkingskracht kan ook gewoon groeien. Niet iedereen is gewoon zichzelf in deze sollicitatieprocedure voor partner van de ander. Op zo’n eerste date kan ik alleen maar zien of we hetzelfde gevoel voor humor hebben, of ik met hem kan praten, of zijn uiterlijk binnen de marges valt van wat ik aantrekkelijk vind, of hij iemand lijkt te zijn met wie ik op een leuke manier door een deur kan en dan sluit ik de slaapkamer deur uiteraard niet uit. Daarna begint het pas….Maar vaak krijg ik niet eens de kans om iemand een tweede keer te zien. Je bent een hele leuke vrouw, maar ik mis een click, is de standaard… En andersom?

Ik heb ook vaak dates met mannen die het echt niet zijn, en die ik om die reden afwijs. Maar als ik heel eerlijk ben, dan had ik dat vermoeden al voor de date. Ik moet gewoon wat kritischer zijn bij het uitkiezen van de volgende wildvreemde …

geplaatst door Joline - 5836 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl