Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
vrijdag 3 september 2010

Een ander soort bruiloft

Zo, net weer terug van een reis voor mijn werk, met daarbij nog een huwelijk van een collega. Dat gaat toch even iets anders, zo'n huwelijk in India.
Maar ook vooraf gaat het toch even iets anders dan hier. Lopen wij hier onze partners zelf tegen het lijf en besluiten we zelf de sprong in het diepe te wagen, voor hem was alles geregeld door zijn ouders, inclusief de bruid.

Een tijd van te voren wordt het mogelijke paar aan elkaar voorgesteld. Over het algemeen wordt dan ook de voorgestelde partner dan ook de toekomstige man of vrouw.
Het huwelijk is ook volledig anders, niet stijfjes naast elkaar staan en 'ja' zeggen.
Het begint al als ik om 7 uur 's-ochtends de trouwhal binnen loop. De familie (ik ken zijn zus, is ook een collega van me) staat in prachtige, kleurrijke kleding de gasten op te wachten en hen te dirigeren naar de zaal waar je eerst gaat ontbijten. Er is mij verteld dat dit een traditioneel huwelijk wordt, het zal mij benieuwen wat ik allemaal meemaak!

Ik schuif aan een lange tafel en krijg een bananenblad voor me gelegd en wordt er water op gesprekeld om het af te doen. Even later komt een rij mensen langs, waarbij iedereen een verschillend gerecht op het bananenblad legt. Een voorbeeld nemend aan mijn 'buren' begin ik alles op te eten, met de hand natuurlijk. En zonder de linkerhand te gebruiken! Op tijd je hand boven het blad houden is aan te bevelen want ze komen nog regelmatig langs om allerlei heerlijke gerechten bij te vullen.

Dan op naar de zaal waar de plechtigheid gehouden wordt. Ik stap in een soort schouburg binnen en sta verbaasd van het aantal mensen dat er is. Op het podium is het echtpaar bezig met diverse huwelijks ceremonieen, begeleid door een muziekgroep.

Na een tijd is het zo ver: het paar gaat daadwerkelijk trouwen: men schuift hier niet de ring aan elkaars vinger. Hier is de uitdrukking 'tying the knot'. Er wordt een knoop gelegd in een gele 'sjaal', welke bij de vrouw omgehangen wordt. Het huwelijk is nu een feit.

Dan volgt er een lange rij van mensen met kadootjes en gelukswensen, net als het bij ons gebeurt. Ik hoef echter niet in de lange rij te gaan staan; als ik in de buurt kom om een foto te maken, word ik gelijk naar het podium gehaald om het paar te feliciteren.

Na het feliciteren gaat iedereen weer naar een andere zaal, want ondertussen is het tijd geworden voor de lunch, met al weer een hoop lekkere gerechten (maar deze keer van een bord!).

Ik ga vervolgens nog even naar de zaal toe om afscheid te nemen van het echtpaar, want ze moeten naar een andere stad toe omdat daar de receptie plaats zal gaan vinden.

Al met al een aparte, leuke belevenis!

geplaatst door Ronald68 - 3549 keer gelezen

beoordeeld 3/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl