Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
dinsdag 28 september 2010

Miscere utile dulci: meldingsplicht boek 7.17 BW (2)

Ik wist niet meer waar ik kijken moest in het restaurant. Alles begon op mijn lachspieren te werken en om nu iedere keer te antwoorden wat ik dacht is gênant, ook al kon Loes er zelf om lachen en kon ze blijkbaar geen dankbaarder object bedenken dan zichzelf. Mede door haar eigen zelfspot leek het of ik nergens anders meer aan kon denken dan aan haar omvang. Ik kreeg een Benny Hill-aanval en moest me in de hand houden.
In een stoel konden we niet zitten; “die zijn te klein voor me”, zei ze met veel realiteitszin. Het restaurant had ook banken maar die waren laag. “Als jij me hier weer uit helpt ga ik hier zitten” zei ze en het hele zooitje plofte neer. Gasten twee meter verder schoten omhoog: communicerende banken.
Ik wilde de ober vragen hoeveel voorraad ze nog hebben, maar dat kon ik nog net voor me houden.
“Everzwijntje?” vroeg ik haar, mijn lachen onderdrukkend.
Sparrips lustte ze wel. Hap slik weg. “Ik weet dat ik wat meer eet”, zei ze met gevoel voor understatement, terwijl ze twee stukken van elkaar scheurde, “maar dit zijn wel heel kleine porties”.
“Dan eet je de botten toch ook op”, opperde ik. Loes vroeg of ze nog een portie mocht bestellen.
Dit werkt banaliserend. Ik overwoog mijn forel te gaan kluiven. Kwestie van aanpassingsvermogen.
Loes doopte stukken in een bakje mayonaise die ze apart had besteld. Ik zit hier met een reïncarnatie van een vrouwelijke Oblix-variant.
“Mijn zus is ook zo dik”. Goh, dacht ik, ik sta te popelen om ook daar eens mee uit te gaan. “Houdt ze van een triootje?”, vroeg ik om het gesprek op een wat hoger niveau te tillen. Miss Piggy XXL schaterde. “Nou dan mag je wel een snorkel opzetten want dat overleef je niet”. Ik had nog nooit gemalen spareribs mogen aanschouwen maar nu kreeg ik met het open-laadklep-gelach van Loes onvrijwillig alle gelegenheid.
“Ik dacht altijd dat ik geen kinderen kon krijgen,” vervolgde Loes, niet gehinderd door enige samenhang in conversatie. Nee, dacht ik, is natuurlijk geen doorkomen aan. “De gynaecoloog kwam er na jaren achter dat mijn ex in een plooi zat,” zei ze met pretoogjes, haar hoofd naar beneden houdend maar mij wel aankijkend. En weer schudde het hele restaurant. “Is ie gestikt?” vroeg ik. Tranen. Het moet toch niet gekker worden.

Gelukkig bleef het appelgebakje met warme slagroom keurig op haar hele balkon liggen. Handig pakte Loes het stuk en legde het weer terug op het schoteltje. “Ik moet toch een andere jurk hebben”, zei Loes schouderophalend. “Ik heb nog wel een oude bungalowtent voor je”, stelde ik geruststellend.
“Ik ben thuis al naar de wc geweest”, kondigde Loes spontaan aan. Ja, dacht ik, laten we het daar eens over hebben, onder het eten. Ze begreep mijn vragend gezicht. “Ik zal het even laten omroepen”, reageerde ik.
“Ik kan niet op de wc hier”, ging Loes onverstoorbaar verder. Ja, daar denk ik natuurlijk nooit over na. Nu wilde ik het weten ook. “En als je dan toch moet?”, vroeg ik. “Dan moet iemand mij helpen”.
Ik vond plotseling dat het al laat geworden was.

Loes at zich dik, kon er meer dan goed over praten, mee leven en stak de hele avond de draak met zichzelf. Ze prefereerde lekker en veel eten boven een gangbaar lichaam. Ik heb haar uitgelegd dat ze dit beter niet kan verzwijgen omdat het uitzonderlijk is en een apart aspect in haar leven. Vergelijkbaar met blind- of doofheid. Dat begreep ze. “Maar dan had ik geen heerlijke avond gehad”, concludeerde ze. Ik had haar realiteitszin al geroemd.

Terug naar Limburg heb ik in de auto na zitten schateren. Een leuke avond hebben we inderdaad gehad. Veel plezier, zeker toen de koffie kwam en Loes met een stalen gezicht een zoetje aan de ober vroeg. “Zoveel zoet naast een gebakje is niet gezond”, legde ze de ober met veel gevoel uit. De ober kreeg het Spaans benauwd. “Je moet natuurlijk wel een beetje om je lijn denken”, zei ze uitdagend, “vindt u niet?”. Ja.
En ik om de gouden date-regels.
geplaatst door Spencer - 4409 keer gelezen

beoordeeld 3.81/5 (16 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl